HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor play-off hedefi için çok kritik maçta Payasspor önünde futbol olarak hiç tat vermesede ilk yarının son dakikalarında Uğur’un kafasından bulduğu golle maçı 1-0 kazanarak üç puanın sahibi oldu.


Geçtiğimiz hafta sonunda Erzincanspor deplasmanında son dakika golü ile 2-1 galip gelerek play-off yolunda büyük avantaj yakalayan kırmızı siyahlı takım puan sıralamasındaki en yakın rakibi konumundaki Payasspor ile karşılaştı. Maçın genelinde futbol olarak ortaya iyi görüntü koyamayan kırmızı siyahlı takımda kaleci genç Onur ile savunmada Uğur ve Mümin rakibin hava toplarındaki etkili oyunları ile sonuca gitmeye başardı.


İlk yarım saatlik bölümde rakip kalede pozisyon bulamayan Yeni Çorumspor karşısında konuk takım bu dakikalarda iki kez etkili geldiği ataklarda kaleci Onur gole izin vermedi. Son dakikalarda üst üste ilk pozisyonda Mücahit Haktan’ın vuruşunu kaleci kornere çeldi kornerden gelen topta Uğur’un kafası ile devreyi 1-0 önde kapatan Çorumspor oldu.


İkinci yarıda ise maç o kadar çok durduki futbol oynanmadı. Maçın sonunda hakemin dokuz dakika uzatma vermesi ve on dakika oynatması ile ikinci yarı 55 dakika oynanmak zorunda kaldı. Bu yarıda konuk takım savunmadan uzun toplarla çıktı bu ataklarda ise Uğur yükseldiği her topa kafayı vurarak savunmasını ayakta tutan isim oldu.


Kırmızı Siyahlı takımda kanat oyuncuları doksan dakika boyunca hücuma olumlu bir katkı vermediler. Orta sahada ise Muhammed kesici olarak görevini yaparken Kaan hücuma çıkışta görevini yapamadı.


Zorlu maçtan üç puanla ayrılan Yeni Çorumspor bu galibiyet ile sıralamada bir basamak yükselirken play-off potasına en yakın rakibi Turgutluspor’un yedi puan önünde yer aldı.


Maçı Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç, İyi Parti Belediye Başkanı Adayı Bilgi Terlemezoğlu ile birlikte yaklaşık bin kadar Çorumlu futbol sever izledi.
 

MAÇTAN DAKİKALAR:
17. dakikada savunmadan atılan uzun topta Çorumspor savunmasından seken topla buluşan Ender yakın mesafeden vurdu kaleci Onur mükemmel bir refleksle topu köşeden kornere çeldi.
28. dakikada sol kanattan yapılan ortada Ender kafa ile indirdi Hayri Mert penaltı noktasına üzerinde kaleci Onur ile karşı karşıya kaldı vuruşunda genç kaleci Onur topu köşeden kornere çelerek gole izin vermedi.
42. dakikada Yeni Çorumspor ilk etkili atağında golü buldu. Orta alanda organize gelişen atakta Kerep sol kanatta topla hareketlendi son çizgiye indiği anda arka direğe ortaladı Mücahit Haktan gelişine sert vurdu kaleci İsmail topu köşeden kornere tokatladı.
43. dakikada bu korner atışında sağ kanattan paslaşarak kullanan kırmızı siyahlı takımda Kaan’ın ortasında ön direkte iyi yükselen Uğur kafa vuruşu ile topu uzak kale direğinin dibinden ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçiren golü attı.
45+3. dakikada konuk takım mutlak bir golden oldu. Sağ kanattan kazanılan faul atışında Tevfik’in ortasında tümsavunmayı geçen top arka direkte ters pozisyonda Mümin son anda ayak koydu ve rakip oyuncudan önce bu dokunuşu kalesini mutlak bir golden kurtardı.
İlk yarıyı Yeni Çorumspor 1-0 önde tamamladı.
73. dakikada Çorumspor ikinci yarıdaki en net pozisyonu buldu. Savunmadan atılan uzun topta Volkan kafa ile indirdi Yakup  penaltı noktasına yakın yerden gelişine sert vurdu top üstten az farkla auta gitti.
Son dakikalarda rakibin baskısı gol getirmedi ve Yeni Çorumspor tek golle üç puanı alarak play-off yolunda avantaj yakaladı.