HALİL ÖZTÜRK
Bölgesel Amatör Lig’de temsilcimiz Sungurlu Belediyespor, Sinopspor’u her iki yarıda bulduğu gollerle 4-0 yenerek ligden direk düşmemek adına çok büyük bir avantajı eline geçirdi. Kırmızı Beyazlılar Sinopspor önünde hızlı başladığı maçın ilk sekiz dakika içinde bulduğu gollerle 2-0 öne geçti. Sonraki bölümde rakibinin maça ortak olmasına izin vermeyen Sungurlu Belediyespor son bölümde üst üste kazandığı iki penaltı golü ile maçı 4-0 kazanmayı başardı.
İlçe sahasında oynanan maçı yaklaşık 600 kadar futbol sever izledi. Ligde kalma yolunda rahatlamak isteyen Sungurlu Belediyespor maça baskılı başladı ve bunun sonucunda da ilk sekiz dakika içinde bulduğu gollerle 2-0 öne geçti. Bu dakikadan itibaren daha kontrollü bir oyun koyan temsilcimiz rakibine orta alanda üstünlük kurdu ve pozisyon vermedi.
İkinci yarının ilk dakikalarında konuk takım umutlanmak için baskılı başladı ancak savunmada iyi organize olan Sungurlu Belediyespor rakibi önünde baskı yemedi ve topa daha çok sahip olan tarafdı. Son bölümde konuk takım risk aldığı bölümlerde yedi dakika içinde gelen iki penaltı kararından sonra iki gol daha bulan Sungurlu Belediyespor sahadan 4-0 galip ayrılarak çok önemli üç puanın sahibi oldu,
Bu galibiyet ile Sungurlu Belediyespor 21 puana yükseldi sıralamada bir basamak daha yükselerek düşme hattı ile arasındaki puan farkını bir maç eksiğine rağmen beşe çıkardı. Maçın dikkat çeken bir yanı ise sezon başından buyana takımı yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Abdulkadir  Şahiner ve Kulüp Başkanı Bahri Sezen’in bu kritik maçta takımlarına yalnız bırakması oldu.

 

MAÇTAN DAKİKALAR:
4. dakikada sağ kanattan gelişen Sungurlu Belediyespor atağında Burak’ın ortasında golcü futbolcu Osman uçarak kafayı vurdu topu köşeden Sinopspor ağlarına göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
8. dakikada sol kanattan kazanılan korner atışında ceza sahasına yapılan ortayı Sinopspor savunma seyretti çok iyi yükselen genç Taha kafayı vurdu topu köşeden ağlara göndererek Sungurlu Belediyespor’u 2-0 öne geçirdi ve takımını rahatlattı.
38. deakikada sağ kanattan gelişen atakta Ayhan ortaladı Taha yakın mesafeden kafayı vurdu top üstten az farkla auta gitti.
İlk yarıyı Sungurlu Belediyespor 2-0 önde tamamladı.
İkinci yarıya konuk takım daha atak başladı ancak rakibine pozisyon vermeyen Sungurlu Belediyespor 72. dakikada rahatlatan gol geldi. Bu dakikada Osman topla ceza sahasına girmeden sert vurdu savunma topu elle kesince maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Osman kendisinin ikinci takımının üçüncü golü attı.
79. dakikada maçın hakemi ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Atışı bu kez Nedim kullandı  ve topu köşeden Sinopspor ağlarına göndererek maçın skorunu belirleyen golü attı: 4-0