HALİL ÖZTÜRK
Çorum FK Teknik Direktörü Bahri Kaya yeni sezon hazırlıklarının ilk etabının birinci bölüm çalışmalarını, yeni sezon hedefleri ve yapılanması ile transferler hakkında açıklamalarda bulundu. Teknik Direktör Bahri Kaya hafta başından buyana tesislerde devam eden ilk etap çalışmalarını basına açtı ve çalışma öncesinde de değerlendirmelerde bulundu.

Tecrübeli teknik adam salı günü başladıkları yeni sezon hazırlıklarının ilk etabınının birinci bölümünü cumartesi akşamı yaptıkları antrenmanla tamamladıklarını ve bir günlük iznin ardından bugünden itibaren ikini bölüm çalışmalarına geçeceklerini söyledi. Kaya, 28 Ağustos’a kadar tesislerdeki çalışmaları çift ve tek olmak üzere devam ettireceklerini Eylül ayı itibari ile de Bolu’da sezon başı kampına gideceklerini belirterek ‘Şu anda lig başlamatarihleri belli olmadığı için kampın tam tarihini veremiyorum ancak Eylül'ün ilk haftasında Bolu'da kampabaşlayacağımızı söyleyebilirim. Federasyonun açıklayacağı tarih değişirse biz de buna göre bir güncelleme yaparız’ dedi.

‘Yeni transferler çok yakında’
Teknik Direktör Bahri Kaya transfer konusunda geçen yılki kadrolarından istedikleri oyuncularla yola devam ettiklerini bunun yanına dört yeni isim eklediklerini belirterek ‘Transfer görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yeni transferler de dahil olabilir.Ancak pandemiden dolayı yaşanan zorlukların transfere de yansıdığını söyleyebilirim. Yine de transferçalışmalarımız çok yoğun bir şekilde ve ince eleyip sık dokuyarak devam ediyor.

‘Geçen sezonki takım görevini yaptı’
Kaya, kulüp olarak yeni bir yapılanmaya gittiklerini bunu yaparkende geçen yıldan dersler çıkardıklarını belirterek ‘Gecen yılı unutmamız lazım. Biliyorsunuz Fatih Başkan birdenbire kulübü bıraktı ve sonradan camianın baskısı sonucunda geri döndü fakat bu transfer döneminde biz çok fazla yarı aldık.  O zaman 2 .Lig'e yeni çıkmış bir takım olarak hedefimiz ligde kalmaktı. Ancak 5-6 hafta sonra bir play-off iddiası çıktı ve onu deklare ettik. Hatta Samsunspor'u yendikten sonra bu ligden çıkmak için bizde varız dedik. Yani o geçen seneki takım kendi sürecinde gerekeni yaptı diyebiliriz.

‘İkinci yarıdan gereken dersleri çıkardık’
Geçen yıl ikinci yarıda yaşadıklarımızdan bizler gerekli dersleri çıkardık. Bu takımın 3.ligde oynamış ve 2.ligde az sayıda oynamış oyunculardan daha ziyade 2. ligde fazla oynamış hatta 1. ligdeki oyuncularla desteklenmesi gerektiğini söyledik. Bu seneki transferlere de öyle başladık. Bu sene yeni bir yapılanmaya gittik. Bu bizi nereye götürür bilmiyorum ama geçen seneki iskelet istemediğimiz şekilde birdenbire olumsuz sonuçlandı. Bizi hemen tedbir almaya zorladı. O da neydi: 2. ligin çok kalitelioyuncularından mutlaka takviye lazımdı. Bizde geçen seneki kadromuzdan devam etmek istediklerimiz ve 2. ligin çok kaliteli oyuncularından transfer yaptık. 3. Lig'deki gol kralı Yakup Alkan bir sezonluk aranın ardından tekrar bize döndü. Önümüzdeki transferlerde buna benzer olacak. Yani 2. ligde maç sayısı fazla olan, 2 . ligin tanınmış ve bilinmiş birkaç oyuncusunun yanı sıra yine bize katkı sağlayacağına inandığımız genç oyuncularda alacağız.

‘5-6 hafta sonra çok farklı bir demeç verebiliriz’
Pandemi süreci bütün bilinenleri tuş ediyor, açıkcası her şeyi ters düz etti. Sonucu belirleyemiyorsun sonuca göre programda yapamıyorsun. Geçen sezon biz iç sahada seyircimiz olmasına rağmen kötü sonuçlar aldık deplasmanda iyi sonuçlar ardık. Bu sezon ise seyirci desteğine uygun transferler yaptık. İç saha maçlarında seyirciyi ayağa kaldıracak coşturacak isimler transfer ettik ve edeceğiz. Fakat maçların seyircisiz oynanması gibi bir durum söz konusu. Bu sene takımın iskeletini tamemen değiştirme adımları atıyoruz. Bu değişim bizi nereye götürür bilemem ancak bakarsınız 5-6 hafta sonra farklı bir demeç verebiliriz’ dedi.