Samsung ve Apple arasındaki yedi yıllık patent çatışmlarında karar çıktı. Mahkeme, Samsung'un Apple'a 539 milyon dolar tazmiat ödemesini emretti.

Mahkeme daha önce Apple'ın iPhone’da kullandığı patentleri ihlal ettiğini ve Samsung’un 1.05 milyar dolar tazminat ödemesine karar vermişti. Ancak itirazlar sonrasında yeni duruşmalar gerçekleştirilmişti. Yıllar geçtikçe bu miktar düştü.

Hasarlar,Kaliforniya'daki federal mahkemede jüri üyeleri tarafından kararlaştırıldı. Samsung'un akıllı telefon satışlarına veya Apple'ın patentlerini ihlal eden bileşenlere göre ödeme yapması gerektiğine karar verildi.

Samsung'un Apple'ın üç farklı patentinş ihlal ettiği belirlenmişti. Bunlar iPhone'larının yuvarlatılmış köşeleri, ön yüzü çevreleyen çerçeve ve ekrandaki ikon ızgarasını içeriyordu.

Samsung, yaptığı açıklamada, Tüm şirketler ve tüketiciler için yaratıcılığı ve adil rekabeti engellemeyen bir sonuç elde etmek için tüm seçenekleri dikkate alacağız." dedi.

Apple ise davanın "her zaman paradan daha fazlası olduğunu" söyledi ve ekledi: "Tasarımın değerine derinden inanıyoruz ve ekiplerimiz, müşterilerimizi memnun edecek yenilikçi ürünler yaratmak için yorulmadan çalışıyorlar. Apple, akıllı telefon devrimini iPhone'la ateşledi ve Samsung'un tasarımımızı açıkça kopyaladığı bir gerçektir. Bildiride, Apple’daki çok sayıda insanın sıkı çalışmalarını ve yeniliklerini korumaya devam edeceğiz. Hizmetlerinden dolayı jüriye minnettarız ve Samsung'un ürünlerimizi kopyalamak için ödeme yapması gerektiği konusunda hemfikirler." dedi.

2011'den beri devam eden patent ihlali davasında Apple, 2.5 milyar dolar istiyordu. (Milliyet)

Editör: Haber Merkezi