Si­ga­ra içil­me­si­nin ve­ya pa­sif si­ga­ra du­ma­nı so­lu­ma­nın vü­cut­ta­ki et­ki­le­ri:
Ra­him ve yu­mur­ta­lık­lar:
* Kı­sır­lık. Si­ga­ra içen ka­dın­la­rın an­ne ola­bil­me şans­la­rı, iç­me­yen­ler­den 3 kat da­ha az­dır. Si­ga­ra içen ka­dın­lar­da tüp be­bek ol­ma şan­sı ilk de­ne­me­de % 30'la­ra dü­şü­yor. İç­me­yen­ler­de bu oran %50 ler dü­ze­yin­de­dir.
* Ço­cuk dü­şür­me ve ölü do­ğum. Si­ga­ra içen ka­dın­lar­da dü­şük ve ölü do­ğum ris­ki 3 kat da­ha faz­la­dır. 
* Ce­nin ge­li­şi­min­de ge­cik­me
* Er­ken do­ğum
* Sa­kat ve ek­sik do­ğum
* Yu­mur­ta­lık ve ra­him ağ­zı kan­se­ri. Si­ga­ra içen ka­dın­lar, iç­me­yen­le­re gö­re 4 kat da­ha faz­la ra­him kan­se­ri­ne ya­ka­lan­ma ris­ki ta­şır.
* Er­ken me­na­poz. Si­ga­ra içen ka­dın­lar­da bek­le­nen­den 5-10 yıl da­ha er­ken me­na­poz gö­rü­lür. Si­ga­ra içen ka­dın­lar ös­tro­jen hor­mon dü­ze­yi­nin düş­me­si ile da­ha er­ken me­na­po­za gi­rer­ler. Bu da ke­mik­le­rin er­ken­den in­cel­me­si­ne ve de eri­me­si­ne ne­den olur.
* Be­be­ğin fi­zik­sel ve men­tal ge­liş­me­sin­de ya­vaş­la­ma
* Be­be­ğin ile­ri­de­ki ya­şa­mın­da as­tım ris­kin­de art­ma
* Süt olu­şu­mun­da ve ka­li­te­sin­de bo­zul­ma
Tes­tis­ler ve cin­sel or­gan:
* İk­ti­dar­sız­lık
* Cin­sel is­tek­te azal­ma
* Erek­si­yon­da azal­ma
* Sperm sa­yı­sın­da azal­ma ve kı­sır­lık
Gün­de 1 pa­ket si­ga­ra içen er­ke­ğin sperm sa­yı­sı % 50 dü­şü­yor. Bu du­rum döl­le­me ye­ter­siz­li­ği­ne ve kı­sır­lı­ğa ne­den olur. Ay­rı­ca tes­tis­le­rin do­ku­su­nun bo­zul­ma­sı­na yol açı­yor.
* Sperm bo­zuk­lu­ğu. Si­ga­ra er­kek­ler­de sperm DNA'sı­nı et­ki­le­ye­rek bu ba­ba­la­rın ço­cuk­la­rın­da do­ğum­sal-ka­lı­tım­sal bo­zuk­luk­la­ra ne­den ol­mak­ta­dır.
İd­rar ke­se­si:
* Me­sa­ne ve böb­rek kan­ser­le­ri.  Böb­rek kan­se­ri 5 kat da­ha faz­la­dır. 
* Pros­tat kan­se­ri. Si­ga­ra içil­me­si bü­tün pros­tat kan­se­ri tür­le­ri­nin %40'ının ne­de­ni­dir.
El:
* Par­mak­lar­da renk de­ği­şik­li­ği. Si­ga­ra­da­ki kat­man tır­nak­lar­da bi­ri­ke­rek renk de­ği­şik­li­ği­ne ne­den olur.
* Tır­nak­lar­da za­yıf­la­ma, ça­buk kı­rıl­ma
Kol ba­cak da­mar­la­rı:
* Bu da­mar­lar­da­ki has­ta­lık­lar
Kıl­cal da­mar­lar:
* Bur­ger has­ta­lı­ğı. El ve ayak­lar­dan baş­la­ya­rak kol ve ba­cak­la­ra ka­dar tı­ka­nıp bu or­gan­la­rın ke­sil­me­si. Ak­ci­ğer­ler ve­rim­siz­leş­ti­ği için, vü­cu­da çok az ok­si­jen ya­yı­lır. İn­san vü­cu­du, bu çok az mik­tar­da­ki ok­si­je­ni mec­bu­ren iç or­gan­la­ra da­ğıt­mak zo­run­da ka­lır. Bun­dan do­la­yı kal­be en uzak kı­sım­lar olan par­mak uç­la­rın­dan iti­ba­ren hüc­re ölü­mü (kan­gren) baş­lar. Ço­ğu za­man kol­lar ya da ba­cak­lar ke­si­lir.
Ke­mik:
* Ke­mik eri­me­si (Os­te­opo­roz). Si­ga­ra­da bu­lu­nan kar­bon­mo­nok­sit, ka­nın ok­si­jen ta­şı­ma ka­pa­si­te­si­ni %15 azal­tır. Bu­nun so­nu­cun­da si­ga­ra içen­le­rin ke­mik­le­ri da­ha ko­lay kı­rı­lır ve iyi­leş­me­le­ri da­ha uzun sü­rer.
Öze­tin öze­ti: Bu ya­zı di­zi­si­ni oku­yan dost­lar­dan ri­cam en az bir ki­şi­nin si­ga­ra­yı bı­rak­ma­sı­na ve­si­le ola­bil­mek için emek ver­sin­ler.