Sıkıntılı başladığımız ve sakatlıklar nedeni ile sıkıntılı devam eden ligde son üç haftada alınan üç galibiyet moralleri düzeltti. Çorum FK gerek zemin gerekse kadro kalitesi olarak zorlu görülen Etimesgut Belediyespor deplasmanından hemde rakibe yarım pozisyon vererek 2-0 galip ayrılması hedefe giden yolda çok önemli.
Sakatlıktan yeni çıkan üç orta saha oyuncusunun kulübede başladığı birinin ise doksan dakika çıkartamayacağı bir karşılaşmaya Ahmet hoca yine stoper Salih Zafer’e ön liberoda görev vererek başladı. İlk dakikadan itibaren rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Çorum FK hücumda üretmekte çok başarılı olamasa da orta saha ve savunmada etkili bir görüntü ortaya koydu.
Çok kötü zeminde ilk yarıda ev sahibi takımdan iki Çorum FK’dan ise bir futbolcu sakatlanarak sedye ile oyundan çıkmak zorunda kaldı. Bu kadar kötü zeminde top yapmakta gerçekten çok zordu. Bu zorluğu daha çok top yapmak isteyen kırmızı siyahlı takım yaşadı.
İlk yarının son bölümünde Batuhan’ın yerine Hasan girdikten sonra orta sahadan hücuma daha fazla çıkmaya başladık ve bunun sonucunda da Hasan’ın pasında Burak’ın ortasında savunmadan seken topla bulduğumuz golle öne geçtik.
Sonraki bölümde de görüntü fazla değişmedi. Etimesgut takımı pozisyon bulamadı yan toplarla etkili olmaya çalıştı onda da savunmamız rakibe izin vermedi. Böyle bir yan topta kalecinin yumrukladığı topla hızlı çıkan Çorum FK’de Mehmet Gürkan yaklaşık 50 metrelik bir depar sonunda takımına penaltı kazandırdı. Bu pozisyonda maçın hakemini de tebrik etmek gerekiyor. Pozisyona bu kadar yakın olması nedeni ile. Halil İbrahim’in golü maçı bir anlamda bitirdi.
Altı orta sahasının hepsinin sakat olduğu dönemlerde oynadığı ikisi deplasman üç maçınıda kayıpsız geçen Çorum FK sezon başı oluşan kara bulutları dağıttı. Grupta alınan sonuçlar gösteriyor ki güç dengeleri birbirine çok yakın. Lider ile yedinci takım arasındaki puan farkı sadece üç. Dengelerin bu kadar yakın olduğu grupta deplasmanda alınan her puan altın değerinde. Hele üç puan olunca tadından yenmiyor.
İnşallah Batuhan ve Mehmet Gürkan’dan kötü haberler gelmez ise Bodrumspor deplasmanına ilk kez ideala yakın on birle çıkacağız. Tabiki galibiyet güzel ancak bu maçlarda yenilmemek te çok önemli.
Hafta içi oynanan kupa maçından sonra yapılan yorumlar ardından Etimesgut maçından sonrakilerle birleşince artık şundan eminim bizim uzay takımımız istenilen futbolu oynamıyor. Kaybediyor eleştiriliyor kazanıyor hem de farklı kazanıyor yine ‘Bu takımdan bir şey olmaz’. Üç maçtır kazanan takımla ilgili yorum ‘Bu oyunla olmaz’. Nasıl olacak acaba. Bu kadar şanssızlık yaşadığın dönemde alınan galibiyetleri küçük görmek gölgelemek kime ne yarar sağlar.
Eleştiri noktasında Kupa maçını gördükten sonra kadro derinliğimizin istenilen düzeyde olmadığını söylemek mümkün. İlk yarıda on maçı geride bıraktık. Kalan dokuz maçta istediğimiz skorları almamız halinde devre arasına avantajlı girmemiz önemli, İnanıyorum ki bizim gördüklerimizi teknik heyet ve yönetimde görüyordur ve ara transferde bu eksikleri gidereceklerdir.
Pazar günü Çorum adına farklı branşlarda heyecanlar yaşadık. Bir yandan Çorum Belediyesi Gençlikspor’un nefes kesen voleybol maçını diğer yandan BAL’da Osmancık Belediyespor’un ilk maçını diğer yandan Çorum FK maçını takip ederken kafamız döndü.
Sonuçta sporun içinde olan yenildik üzüldük yendik sevindik. Çorum FK ile sevindik mutlu olduk. Çorum Belediyesi Gençlikspor liderlik maçında  Anadolu Voleybol’a mağlup olarak fırsat tepti. BAL temsilcimiz Osmancık Belediyespor ise sahasında grubun iddialı takımı Sorgun Belediyespor’a 3-0 mağlup oldu. Filedeki diğer temsilcilerimizden Osmancık Belediyespor kadın takımı ile Sungurlu Belediyespor erkek takımları ise net skorlarla kazanarak haftayı üçer puanla kapattılar.
Mehmet Can Töremiş Badminton’da geleceğin yıldız ismi olma yolunda başarılarına bir yenisini Finlandiya’da ekledi. Belediye İskilipspor güreşcisi Mürsel Aslan Balkan Şampiyonu oldu. Bocce’de Uluslararası turnuvada Çorum Belediyesi Gençlikspor iki altın bir bronz madalya kazandı. Sportif anlamda dolu dolu bir hafta sonu yaşadık. Darısı ve daha büyük başarılı hep birlikte yaşamak dileği ile.
Yazmak istemediğim bir konu çünki defalarca yazdım. Ancak yine yaşadığım için iki kelam edelim. Çorum takımlarının maçlarında görev yapan hakemler ‘korumadı’ desinler diye memleketin takımına zarar veriyorlar. Bu konuda kim ne yapar bilmem ancak bildiğim bir şey var bize en büyük zararı yine bizler veriyoruz, çözümü ise karar verenlerde sanırım.