Futbolda bir kural vardır tutanın ve atanın iyi olacak diye.

Çorum FK bu sezon atanı geçde olsa buldu fakat tutan noktasında hatada ısrar ettikçe puanlar üçer üçer kaçmaya devam ediyor. Kırmızı Siyahlı takım yedi maçta kalesinde gördüğü 13 golle belkide tarihinin en fazla gol yeme rekorunu kırdı. Sezon başından buyana kaleyi koruyan Hasan Hüseyin kardeşimizin karnesi gerçekten iyi. Fakat Çorum FK’da formsuz bir dönem yaşıyor her ne hikmetse gerek önceki teknik ekip gerekse Ankara Demirspor maçında takımı sahaya çıkartan isimler aynı hatada ısrar ettiler.

Sezon başından buyana herkesin ortak görüşü kalecinin formsuz olduğu yönünde görüş belirtildi her ne hikmetse bir tek etkili ve yetkililer göremedi. Bu arkadaşı biraz dinlendirelim moral motivasyon olarak kendini toparlasın demediler. Teknik Heyetin olmadığı Ankara  Demirspor maçında da kim çıkardı bilmiyorum takımı hatanın en büyüğünü yaparak hem Hasan Hüseyin’i iyice bitirdi hemde üç puanın uçup gitmesine neden oldu.

Tabiki Ankara Demirspor maçını tek başına bir isme fatura edecek değilim. Diğer oynayanların eksiklerini yanlışlarınıda görmemezlikten gelemeyiz. Hücum hattındaki eksiklik bu bölgeden iki ismin birden uzun süreli sakatlıkları sonrasında iyice arttı. Eksikliğin yanında birde formsuzluk eklenince bana göre İsmet hocanın en büyük sorunu bu bölgede yaşayacağı kesin.
Transfer döneminde anlaşma sağlanan isimler açıklandığında büyük hayaller kurduğumuz ve beklentilere girdiğimiz isimlerin bir çoğunu sahada mumla arar olduk. Dün atılan imza ile yeni bir sayfa açıldığı için bugünki yazımda isim isim girmek istemiyorum. İnanıyorumki hepsi kendini bilecektir.

Bir yanda aldığı sorumluluğu yerine getirmek için koşan mücadele eden ve doksan dakika ter döken diğer tarafta ise beklenen performanstan çok uzak, oyuna ikinci yarıda giren fakat doksan dakika koşan kadar ter dökmeyen efor sarfetmeyen ve hakettiğinin karşılığını vermeyen isimler.

Her işte olduğu gibi futbolda da benim için en önemli şey adil olmak ve formayı hakedene vermek. Bundan önceki yazılarımda çok sevdiğim Bahri hocamı bu sezonki tercihleri nedeni ile eleştirmiştim. İsme değil hakedene forma vermediğiniz sürece başarılı olma şansınız yok. İsmet hocam ve ekibindeki isimler yılları saha ve soyunma odalarında geçmiş isimler. Ümit ediyorumki bu noktada gerekli duyarlılığı göstereceklerdir.

Gerçi geriyi sağlama alırsak sonuçta ilerde gol yüzdesi yüksek ismin olması bir avantaj. Bunu başarmak içinde iyi organize olmamız gerektiğine inanıyorum. Dün resmi imzayı atarak göreve başlayan İsmet Taşdemir bu noktada gerekeni yapacaktır. Gerçekten sezon başı büyüyen beklentiler alınan bu kötü sonuçlarla biranda yerle yeksan oldu. Önümüzde henüz uzun bir maraton var umarım bu kayıpları telafi eder sezon başı hedefine ulaşırız.

Lig uzun bir maraton ve henüz daha başındayız. Kan değişikliğinin getireceği olumlu hava ile önümüzdeki zorlu fikstürde alacağımız puanlar işin rengini değiştirecektir. Ümidimizi kaybetmeden mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Tabiki bizim mücadelemiz bu sayfalardan olacak asıl önemli olan sahada icra makamındakilerin inanması ve mücadele etmesi. Onuda hep birlikte bekleyip göreceğiz.