Bir haftada alınan iki galibiyet ve camiada yüzler gülüyor. Gerçekten ümitli başladığımız sezonun ilk üç haftasında aldığımız sonuçlarla büyük hayal kırıklığı yaşadığımız sezonda iki maçlık galibiyet serisi moralleri düzeltti.

İnegölspor maçının ikinci yarısında birazda futbol şansı ile bulduğumuz iki penaltı golü sonrası gelen moral motivasyon ise uzatmalarda bulduğumuz galibiyet golü belkide bu sezonun kırılma anı oldu. Her maçta bir kırılma anı vardır sezonunda kırılma anı inşallah İnegölspor maçındaki bu gol olur.

Aylardır üç puana hasret camia İnegölspor galibiyetinin verdiği moralle Niğde maçına motive oldu. Tabiki Teknik Heyet ve futbolcularda aynı şekilde rakibe hazırlandılar. Maçın ilk dakikasından itibaren rakibin oyun anlayışı ortaya çıktı. Zaten maçın akşamı 1. ligde oynanan Altınordu-Altay maçını izleyince bu oyun anlayışını daha iyi anladım. Altınordu’nun pilot takımı olan ve kadrosunun büyük bölümü kiralık olarak Niğde takımında forma giyen isimlerden oluşan takım abilerinin oyun sisteminde oynamaya çalışıyorlar.

Tabiki gençlikleri ve Bahri hocanın onları hataya zorlamak için yaptırdığı baskı sonucunda beklenen hatalar geldi. Maçı ilk yarıda koparmak mümkün olabilirdi olmadı. Yukarda da dediğim gibi 47. dakikada maçın kırılma anını yaşadık. Rakibin direkten dönen topu bize moral onlara yıkım oldu. Hemen ardından gelen ikinci gol sonrasında ise direnci iyice kırıldı. Buna rağmen oyununu aynen devam ettirerek pilot takım olduklarını gösterdiler.

Çorum FK’da kaleci Hasan Hüseyin ilk dakikalarda iki yan toptaki hatalı çıkışı yürekleri ağıza getirse de sonraki bölümlerde fazla bir iş düşmedi. Savunma göbeğinde uyum sağlandı gibi. Sakatlığı nedeni ile hafta boyunca antrenmanlara çıkamasada Eren performansı ile göz doldurdu. Tarık oyunda kaldığı bölümde çok öne çıkmasada savunma görevini yaptı. Sol bekte Nafican hakkı olan formayı onbirde aldı ve performansı ilede kolay kolay bırakmayacağını gösterdi. Özgüven kazandıkça daha iyi olacağını bir kez daha gösterdi. Yalnız İnegöl ve Niğde maçında ki taç atışlarında rakibe topu ikram etmesine çok sinir oldum. Eli ile attığı topu bu kadar kolay rakibe vermemek lazım aman dikkat koçum. Doğru yoldasın aynı şekilde eksiklerini gidererek devam, daha yolun başındasın önünde uzun bir yol var inşallah.

Orta sahada bu maçta ilk kez Kerem Çağatay, Onur ikilisi ile başlayan Bahri hoca daha çok hücuma düşündü. Kerem mücadelesi ile öne çıkarken çok büyük beklenti içinde olduğum Onur malesef bu maçta da o beklenen performanstan uzak bir görüntü verdi.

Çorum FK’nın bu sezonki en büyük sıkıntısının iki kanat olduğunu düşünüyorum. Cengiz, Niğde maçında attığı gollerle kendini toparladı. Mikail ilk yarıda biraz kıpırdadı ancak ikinci yarıda özlenen ve beklenen Mikail gibi oynadı. Atılan dört golün üçünde asist yaparak galibiyette büyük pay sahibi oldu. Mikail aynen devam kardeşim. Alternatiflerden Yılmaz Can hala hazır değil, Kerem Pala’da aynı durumda.

Gelelim sezon başından itibaren takımın en iyisi Umut ve ilk onbirde forma giydiği dört maçtaki performansı ile Sinan’a. Gerçekten kaptan aldığı sorumluluğu saha içinde layıkı ile yerine getiriyor. Koşuyor, mücadele ediyor arkadaşlarını yönlendiriyor ve hepsinden önemlisi topun takımında kalmasını sağlıyor. Oyundan çıktıktan sonra topa sahip olmakta zorlandığımız dakikalarda öyle bir ismi aradık.

Sinan ise tecrübesi ile takıma büyük katkı veriyor. Sırtı dönük bir forvet nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynuyor, topu aldığında da rakip eksiltmesi ile hep artı yazıyor. Dört maçta attığı dört gol ve bir de asist yaparak bu sezon takımın hücumdaki en etkili ismi olacağı kesin. 

Kötü başladığımız sezonda üst üste iki galibiyet ilaç gibi geldi. Tabiki kaybettiklerimizi telafi etmek ve sezon başı hedeflerine yaklaşmak için bu seriyi devam ettirmek gerekiyor. Önümüzde iki kritik maç var, Ergene deplasmanı ve Ankara Demirspor maçlarında bu seriyi devam ettirirsek yarışın içinde bizde varız deriz.

Başkan Özcan beklenen hamleyi yaptı ve kaleci Onur’u affetti. Bu yaşananlardan herkes gereken dersi çıkartacaktır. 3. ligde en zor maçlarda formayı giyen ardından 2. ligde güvenilen ve kale teslim edilen Onur yeniden o formayı almak için gereken mücadeleyi vereceğine inanıyorum. Benim gibi Çorumlularda Onur’a inanıyor o çalışacak ve hakettiği zamanda formayı Bahri hocanın vereceğini ümit ediyoruz.

Maç sırasında Özel Güvenlikçi arkadaş locadaki taraftarları uyarıyor. Maske takın sosyal mesafeye uyun ve canlı yayın yapmayın diye. Ardından da ekliyor ‘Geçen maç 18 bin lira ceza yedik tekrarında 30 bin olacak dikkat edelim’ diye. Bir taraftarın tepkisi çok ilginç ‘Bir kezde bizim yüzümüzden ceza yesin ne olacak’ dedi. Gerçekten bu cümleye yorum bile yapmaya gerek görmüyorum.