Çalkantılı bir süreç ardından kötü başlangıç ve en son olarak iç sahada alınan Ergene mağlubiyeti ile entübe hasta konumuna gelen Çorum FK’da iki haftada yoğun bakımdan çıkma noktasına geldi.
Önceki hafta farklı Turgutluspor galibiyeti ve son olarakda Serik deplasmanında kazanılan üç puan ile hem saha içinde hem camiada moraller düzeldi başlar yukarı kalktı ve bizde bu yarışın içinde varız dedi.
Turgutlu galibiyetinin verdiği morali hafta içinde izlediğimiz antrenmanda gerek futbolcular gerek teknik heyet ve sportif direktörde açıkça görülüyordu. Zaten camiadan mesajları sosyal medyadan rahatlıkla görmek mümkün.
Ergün hoca böyle farklı kazanmış bir takımı haklı olarak bozmadı ve Serik maçına aynı on birle çıktı. Maçın ilk 15-20 dakikası iyi bir görüntü vermedik. Ev sahibi takım daha baskılı başladı. Sonrasında ise oyunda dengeyi kurduğumuz anda gelen Recep’in golü biranda maçı bize doğru çevirdi.
Galibiyetin getirdiği öz güvenle oyunun kontrol etmeyi başaran Çorum FK birinci ve ikinci bölgeyi iyi kapatarak rakibe pozisyon vermedi. Maçı daha erken bitirecek pozisyonlarda ise bu sezonki en büyük hastalığımız final paslarında ve son vuruşlarda hep yanlış tercihler son dakikalarda gergin anlar yaşamamıza neden oldu. Sonuçta kazanmanın çok anlamlı olduğu bir deplasmandan üç puanla dönmek çok önemli.
Bu galibiyet ile Çorum FK kafasını alttan yukarı kaldırdı ve yarışta bende varım dedi. Kadro kalitesi olarak fazlamız var eksiğimiz az. Kadro derinliği ve hamle yapma noktasında eksiklerimiz olabilir onuda kapatacak isimlerimiz olduğunu son maçlarda görüyoruz.
Saha içindeki bu toparlanma sürecini birazda şehirde ve tribünlerde yapabilsek çok farklı hesaplar yapma noktasına geleceğiz de. Şehir kelimenin tam anlamı ile uyuyor. Uyanması için ne yapmak gerekiyor gerçekten bilmek zor.
Gruptaki rakiplerimizin hafta için şehir esnafı ve sivil toplum kuruluşlarından gördüğü ilgi ve destek hafta sonları deplasman gideri ve prim açıklaması yapanları bu şehir geçmişte gördü ve yaşadı neden bu sezon bir allahın kulu parmağını oynatmıyor.
Kişilere kızarak küserek mazeret bulmak kolay. Çorumlular olarak yaptığımız şey zaten yapmak istemediğimize bir kılıf bulmak kulp takmakdır. Şu olmazsa, şu söyle demese vs gibi sayısız örnek bulmak mümkün. Asıl sorun burda yatıyor. Yapmak istemediğimiz açık yüreklilikle söylemek yerine kulp takmaya çalışıyoruz. Bunlara inanın sayısız örnek verebilirim.
Yaşanan onca sıkıntıya ve belirsizliğe rağmen hastayı ayağa kaldırdık şimdi onu koşturmamız gerekiyor. Önümüzde uzun ve gerçekten çok zorlu bir yol var. Bu yolu kimsenin tek başına geçme şansı yok. Kenetlenmek ve tek yürek olmak gerekiyor. Afyon buna en güzel örnek. Hafta sonu Trabzon maçını kapalı gişe oynadı. Şehir inanmadıktan sonra ne teknik heyet, ne futbolcular tek başına bu hedefe ulaşması mümkün değil.
Pazar günü bunun ilk kıvılcımını Kahramanmaraş maçında yakmaya varmısınız. Öyle bilet kampanyası falan değil herkes bir arkadaşını dostunu alarak bilet alacak ve maça gelecek takımına destek verecek. Yok bilet fiyatları indirilsin falan hikayelerini bir kenara bırakarak. Kulübün hedefe giden yolda en büyük engelin maddi destek.
Kulübün iki para kaynadığı başkan ve 2. başkan istifa ettiğine göre gelirde olmadığına göre Sportif direktörede kendi yağında kavrulması gerektiği söylendiğine göre iş kime düşüyor.  Tabiki bu şehre. Yani 15 günde bir 20 liralık bilet için indirim istemeyeceğiz. Hem maddi hem manevi destek verme zamanı.
Maraş maçınıda kazanması halinde Çorum FK’nın ligdeki konmu direk etkileyecek maçlar serisi başlayacak. Bu döneme çok daha yüksek moralli ve ekonomik olarak güçlü girmek için verilecek her katkının önemi ve anlamı büyük.
BAL temsilcimiz Osmancık Belediyespor ve erkekler voleybol liginde Sungurlu Belediyespor’u deplasman galibiyetlerinden dolayı kutluyorum.