İLTİCA NA'TI

1. Yâ Râb bizi sen Fahr-i Cihân'a bağışla  
Ol kân-i vefa sahib-kırâna bağışla
Lutfet kerem et Muhammed hürmetine hem (İş bu okunan hilye-i pâk hürmetine hem)
Sıddîk-ı Atîk ma'den-i İrfâna bağışla

2. Setreyleyip aybımızı ey ganîy-i settâr
Fârûk-ı Zeki mazhar-ı gufrâna bağışla 
Affeyle bizi lutfunla nârına yakma
Mazlûm-ı cihân Hazret-i Osmân'a bağışla

3. Mizân çekemez ettiğimiz bunca günâhı
Arslanın Ali mefhar-i merdâna bağışla
Kurbânı olayım Hazret-i Ceddi'l-Haseneyn'in
Kadrî kulunu ol iki şebbâna bağışla

İLTİCA NA'TI
BAĞŞLA YÂ RÂB

1. Yâ Râbb! Bizi iki cihanın övüncü olan, dünyanın en vefalı insanı, talihi son derecede yüksek ve bahtiyar bir kul olan Muhammed Mustafâ'ya bağışla; Muhammed Mustafâ (sav)'nın bu okunan tertemiz hilyesi hürmetine lutuf ve kereminle bizleri dünyanın en doğru sözlü insanı Hz. Ebû Bekir (ra)'a bağışla.
Peygamberimiz (sav), kâinatın, iki cihanın, peygamberlerin ve insanların övüncü şerefi ve iftihar kaynağıdır. Cenâb-ı Hakk'ın lutfuna ve hususi sevgisine mazhar olmuştur. Hz. Ebû Bekir (ra) de "sen cehennemden kurtuldun" müjdesiyle peygamberimiz (sav)in sevgi ve merhametine mazhar olmuştur. Bu dörtlükte şair, Allah (cc)'ın (cc) lutuf ve keremine mazhar olan Muhammed Mustafâ (sav) ile Muhammed Mustafâ (sav)'nın lutuf ve keremine mazhar olan Hz. Ebû Bekir hürmetine bağışlanma dilemektedir.
2. Ey ayıpları en çok örten yüce Allah! Bizim ayıp ve günahlarımızı günahları bağışlanmış olan Hz. Ömerü'l Faruk ile dünyanın en mazlumu olan Hz. Osman hürmetine affet, bağışla, bize de lutfet ve cehenneminde yakma.
Hz. Ömer (ra) adaletin timsalidir. Hayır ile şerri biri birinden ayırdığı için Faruk adıyla anılır. Kahramanlığı anlatılırken şâh-ı âdil, dini koruyuculuğu anlatılırken Farûk-ı zeki diye adlandırılır. Hayatta iken cennetle müjdelenen on sahabiden birisidir. Hz.Osman (ra) ise Peygamberimiz (sav)'in kızı Rukıye validemizle evlenmişti. Bedir savaşı esnasında Rukıye validemizin vefatıyla Peygamberimiz (sav)'in diğer kızı Ümmügülsüm ile evlenmişler ve iki nur sahibi anlamına gelen zinnûreyn unvanını almışlardır. Şair bu iki İslâm büyüğü hürmetine bağışlanma dilemektedir.
3. Yâ Rabbi! Bizim terazilerin tartamayacağı kadar günahlarımız vardır. Sen bizim günahlarımızı Allah (cc)'ın arslanı, mertlerin övüncü Hz.Ali (ra) hürmetine bağışla. Hasan ve Hüseyin'in dedesinin (Rasulüllâh'ın) yoluna kurban olayım bu Kadri kulunu Hasan ve Hüseyin gibi iki genç hürmetine bağışla.
Hz. Ali (kv) Allah (cc)'ın arslanı ve mertlik dünyasının kendine örnek aldığı kişidir. Bu sıfatlat onun yiğitliğini ve yüce Allah'a (cc) yakınlığını anlatan sıfatlardır. Ceddü'l Haseneneyn Cenâb-ı Peygamber (sav) Efendimizdir. Hz.Ali'nin peygamberimiz (sav)'in kızı Hz. Fatıma validemiz ile evliliğinden doğma çocukları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'dir. Mizan mahşer günü iyi ve kötü amellerin tartıldığı hususi tartıdır. Kıyamet gününde insanların iyi ve kötü amellerini ortaya çıkarmak için tartılar konulacaktır. Kur'ân-ı Kerîm'de " Kıyamet günü adalet terazilerini kuracağız"168 ve "O gün amelleri tartılmak hak ve sabittir, her kimin terazisi ağır gelirse kurtuluşa erenler onlar olacaktır."169 ."   Buyurulur. Şair amellerin tartılacağı o güne işaret ederek Hz. Ali, Hz. Hasan ve Hüseyin hürmetine bağışlanma dilemektedir.
.............................................................................
(168) Kur'ân-ı Kerîm, Enbiya Sûresi, 21/47.
(169) Kur'ân-ı Kerîm, Araf Sûresi, 7/8.