Gerçekten sporun insanların aklından bile geçirmediği şu günlerde spor muhabiri olmak sayfa doldurmak zorunda olmak çok zor. Bu mesleğe ilk başladığımda hiç bir sosyal medya ve internet olmamasına karşın haber bulmak sayfa doldurmak bu kadar zor olmamıştı.

Evden çalışarak gazeteyi günlük olarak siz okurlarımıza sunmanın gayreti içindeyiz. Bu zorlu süreçte insanlar ne kadar sporu unutsada onları biraz olsun rahatlatmak ve geçmişe götürmek adına nostaljiler yapıyor ve sayfamızı doldurmaya çalışıyoruz. Bu noktada da Kemal Bolat kardeşimizin paylaşımları bize bayağa yardımcı oluyor. Hem o günleri yeniden hatırlıyoruz hemde okurlarımıza hatırlatmaya çaba gösteriyoruz.

Evet tüm Dünya gibi bizde millet olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Böyle bir zorluğu günümüzde yaşayan hiç bir insanın daha önce yaşamadığı kesin. Bu küresel salgın nedeni ile tüm Dünya’ya sağlık ve bu salgından korunmaya odaklandı. Bu nedenle spor aşıkları bile evlerine kapandılar ve önemli olan sağlık diyorlar haklı olarak.
Tabiki evde kal haraketsiz kalma kampanyası ile insanlar evde spor yapmaya yönlendiriliyor. Tabiki sağlık önemli ancak bu sıkıntıdan kurtulduğumuzda sağlıklı olmak ta önemli. Bu yüzden Bakanlığın yaptığı bu çalışma son derece önemli ve anlamlı.

Futbol dünyasından herkesin sorduğu soru ne olacak bu ligler. Gerçekten bunun cevabını vermek şu aşamada çok zor. Böyle bir küresel salgın karşısında tecrübesi olmayan Dünya çözüm arayışındalar. Günlerdir evde kaldığımız için televizyon başında hocaları ve dünyadan ilim adamlarını dinleyerek bir anlamda bizde bilirkişi havasına girdik inanın ki.
Benim acizane düşüncemNisan ayının tümDünya’da böyle devam edeceği yönünde. Ülke olarakta iki hafta daha hem hasta hemde malesef kaybettiğimiz vatandaşlarımız açısından sayının artarak devam edeceğini görmek zor olmasa gerek. Bu noktada en büyük sorunumuz ‘SORUMSUZ’ insanlarımızın çokluğu. Bunu inanca bağlayanlar ise en büyük yanlışı yapanlar.
Biz tedbirimizi alacağız takdiri allaha bırakacağız. Yoksa takdir ne derse o olur demek ne inanca nede insanlığa sığar. Birde kul hakkına girmek var burdu. Bu salgının en sıkıntılı tarafıda bu zaten. Hiç etkilenmeyen birisi belkide en yakınına bulaştırarak ölümüne neden olabiliyor. O zaman kendimizi düşünmüyorsak bile kul hakkına girmemek için tedbirleri alacağız.

Gelelim spora. Nisan sonuna doğru salgının inişe geçmesini ve hayatın biraz olsun normale dönmeye başlaması beklenebilir. Tabiki bunu bu süreçte alınan tedbirlere uymamız belirleyecek. Mayıs ortaları gibi takımların önce ferdi sonra toplu olarak antrenman yapmaya başlaması ve Haziran ayı içinde de liglerin hızlandırılmış bir program dahilinde oynanması bekleniyor.
Sonuç ne olur bugünden kestirmek zor. Fakat ‘Evde kal’ dığımız süreve bu salgından en az zararla kurtulacağımız ortada olduğu göre ‘SORUMSUZLUK’ yapmayıp evimizde kalacağız. Hem kendimizi hemde sevdiklerimizi korumak için bunu yapalım.

Tekrar başa dönersek sporsuz günlerde spor sayfası doldurmak zorunda kalmayacağımız günlerde yeniden sahaların, salonların, parkların spor yapan çocuklar ve gençlerle dolu olduğu günlerde sağlıklı bir şekilde görüşmek dileği ile herkese selamlar. ‘EVDE KAL ÇORUM’.