Bıçak sırtında giden play-off mücadelesinde kazanmaktan başka şansın olmadığı maçta Ergene Velimeşespor’u 3-0 yenerek yoluna kayıpsız devam etti. Kırmızı Siyahlı takımın bu maçta en güzel yaptığı şey girdiği pozisyonları değerlendirmek oldu. Eğer rakipte girdiği pozisyonları golle sonuçlandırsa skor çok farklı olurdu.

Afyonspor maçında rakibe pozisyon vermeden deplasmanda kazanan takım nerde, ardından üç maçtaki takım nerde. İnegölspor maçında verdiğimiz pozisyonlar, Niğde deplasmanında yarım pozisyonla maçı tamamlayan Çorum FK, Ergene karşısında da 20 dakikada 2-0 öne geçtiği maçta sonraki bölümde ise hiç hoş görünmeyen futbol.

Bu sezon belkide ilk kez bir arada oynayan savunma dörtlüsü ile maça çıkan Çorum FK’da zaman zaman uyum sorunları gözlendi. Özellikle savunma arkasına atılan toplar ve kanatlardan gelen ataklarla kalesinde büyük tehlikeler yaşandı. Kırmızı Siyahlı takımın Ergene  maçındaki en çok öne çıkan isimler ise orta sahada bu maçta ilk kez forma giyen iki isim Muhammed Fettahoğlu ve Umut Kaya oldu. Birisi savunma yönünde diğeri ise hücumda takımlarına büyük katkı verdiler.

Kırmızı Siyahlı takımın hücum hattında çok şeyler beklenen üç oyuncudan Mikail, Ömer ve Cengiz yine beklentilerin çok uzağında kalan isimler oldular. Bu arada bana göre ilk yarıda bu üç isim arasında en etkili olan Mikail’in oyundan ilk çıkan isim olması bana garip geldi. Daha kötü performansa sahip Cengiz’in sonra Ömer’in ise hiç çıkmamasını çözemedim.
Bu maçta özel bir paragrafı kaleci Hasan Hüseyin’e açmak gerekiyor. Ligin ilk yarısında Ergene deplasmanında 1-0 kaybedilen maç sonunda en büyük suçlu gösterdiğimiz ve performansı ile hep eleştirdiğimiz Hasan Hüseyin ikinci yarıda her maç yükselen performansı bu kezde alkışlarımızı alıyor. Gerçekten ilk yarıdaki kötü performansının ardından bu noktaya gelmesi Çorum FK’nın devre arasındaki en büyük transferi oldu. Alkışlar Hasan Hüseyin’e aynı performansı ile devam etmesi halinde play-off umutlarımız onun ellerinde olacak gibi görünüyor.

Dört maçta toplanan 10 puanla hedefe tam olmasada ulaştık. Şimdi önümüzde üç maçlık çok kritik bir viraj var. Bu hafta Ankara Demir deplasmanı ardından içerde Sancaktepe iç saha ve ardından Amedspor deplasmanı. Bu üç maçta azami alınması gereken puan 5 olması lazım. Sancaktepe’yi kazanıp iki direk rakibe deplasmanda yenilmemek çok önemli.
Yükselen performansların yanına yeni isimler katmadığımız takdirde hedefe ulaşmak çok zor. Ergene karşısındaki üç ismin yanına iki üç isim daha eklenirse inanıyorumki Ankara ve Amed deplasmanından istediklerimizi alarak döneriz. Bu iki maçın kaybedilmesi halinde hayaller ve umutlar başka bahara kalır. İnanıyorumki futbolcu kandeşlerimde bunun bilincindedirler.
Bu saatten sonra kadro kalitesi önemli tabiki ancak sahada daha çok isteyen ve mücadele eden kazanacaktır. Onun içinde sezon başından buyana beklentilerin çok uzağında kalan isimlerin artık sahne alması gerekiyor. Özellikle devre arasında tecrübeleri nedeni ile kadroya katılan isimlerin performanslarını görmek zamanı geldi. Umarım bu kritik dönemde onlarda beklentilere karşılık verirler.

Bölgesel Amatör Lig’de heyecan 17 Nisan’da başlayacak. Çorum temsilcileri Osmancık Belediyespor ve Çimentospor hazırlıklara başladı. İki temsilcimizinde sezonu genç bir kadro ile oynaması bekleniyor. Gelinen bu noktada kulüplerin fazla bir şansı görünmüyor. Ekonomik olarak ligi tamamlamak bile zor görünürken transferde yüksek rakamlar vermek mümkün değil. BAL’ın amacına uygun olanı yaparak gençlere imkan verme adına bunu çok önemsiyorum. Bu anlamda Çimentospor daha aktif bir görüntü veriyor. Umarım hem Çorum hem de Türk futbolu adına BAL amacına uygun olarak gençlerimize imkan verme ve önlerini açmaya vesile olur.