Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Çorum Yatırım Destek Ofisi (YDO), ‘Yurtdışı Marka ve Pazar Araştırması Bilgilendirme Toplantısı’ düzenleyecek.
OKA Çorum YDO tarafından bugün saat 09.30’da Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenmesi planlanan etkinliğe Uluslararası Barolar Birliği Avrupa Eş Başkanı hemşehrimiz Av. Sıdıka Baysal ve İtalya’dan Av. Gianmatteo Nunziante ve Av. Francesco Vitali de Bonda katılacak. 
Toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, “Dünya genelinde yaşanan ekonomik durgunluk nedeniyle yurtdışındaki pazarlara marka satın alımı, şirket birleşmeleri gibi yollarla girilmesinin daha da kolaylaştığı düşünülmektedir. Söz konusu ekonomik durgunluğu ilimizin yararına çevirmek için yurtdışı Ticari Ataşeliklerimizle iletişime geçilmiş, İtalya'dan başlamak üzere bir Yurtdışı Marka ve Pazar Araştırması yapılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda hedef olarak belirlenen İtalya'da ortak arayan, satışta olan ve/veya konkordato ilan etmiş firmaların/markaların tespit edilmesi için çalışma başlatılmıştır. 


Elde edilen bilgilerin Çorumlu firmalara tanıtılması, İtalya'da iş yapma ve İtalyan iş kültürü gibi konularda bilgilendirme sunumları gerçekleştirilmesi için 6 Mart 2019 tarihinde bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir. Bilgilendirme toplantısına yurtdışına açılmayı planlayan, şirket evlilikleri ve ortaklıklar ile marka devri gibi konularda bilgi sahibi olmak isteyen tüm iş insanları davet edilmektedir.” denildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi