HURŞİT BOZKURT
OKA, Belediye ve Özel İdare destekleriyle yaptırılması planlanan Çöplük Restorasyon Projesi için ilk adım atıldı. Yaklaşık 450 civarında olan mülk sahiplerinden, röleve çalışmaları için muvafakat imzaları alınmaya başlandı. 


Çöplük ve Dikiciler Arastası Sağlıklaştırma Projesi adıyla hayata geçirilecek olan projede, işyerlerinin tüm teknik ölçülendirmeleri ve fotoğraflama işlemleri, alınan muvafakatların ardından başlatılacak. 


Sahada çalışacak teknik ekibin çalışmalarına destek ve imkan vermeyi taahhüt eden esnafın muvafakat imzalarını kısa zamanda tamamlayacağı beklenirken, çalışmaların proje ve onay aşamasına gelmesiyle birlikte proje ihalesinin yapılacağı bildirildi. 


Esnafa maliyet getirmeyip, OKa, Belediye ve Özel İdare kaynaklarıyla finanse edileceği öğrenilen projenin tamamlanmasıyla birlikte, Çorum tarihi özelliklerini koruyan ve turizm açısından da nemli katkılar sağlayacak başarılı bir projeye kavuşacak. 


Ulu Camii, Çöplük Arastası ve Dikiciler Arastası'nı kaplayan alanda yapılacak çalışmaların ardından Arasta ve çevresi Ankara Hacı Bayram Camii çevresinde ve Hamamönü'nde gerçekleştirilen tarihi mekanlara dönüşecek.