M.BURAK YALÇIN

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünde devlet erkanının Anıtkabir’i ziyareti sırasında "Devletin zirvesi Anırkabir'de" başlığını kullanan Akit TV hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz ve parti yöneticileri ile birlikte Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Akit TV hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Akit TV’nin 30 Ağustos Zaferinin 98. yıl dönümünde devlet erkanının Anıtkabir’i ziyareti esnasında “Devletin zirvesi Anırkabir’de” diye haber sunarak ulusal değerlere ve Atatürk’e hakaret ettiğini, bu fiili ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini söyledi.

‘PARTİMİZİN BÖYLE BİR ÜYESİ YOK’

Sosyal medyada yalan ve asılsız paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle Akit TV muhabiri Ersin Konar hakkında da suç duyurusunda bulunan Mehmet Tahtasız, “Bu şahıs, isminin Zehra Yanmış olduğunu belirttiği bir şahsın fotoğrafını paylaşarak, bu şahsın CHP Çorum eski Kadın Kolları Başkan Yardımcısı olduğunu ve namazla alay ettiğini belirtmiştir. Oysa söz konusu şahıs CHP’de görevde bulunmamıştır. Çorum’da böyle bir üyemiz dahi bulunmamaktadır. Bu tür söylemler, yanlış paylaşımlar halkı kin ve nefrete tahrik etmektedir. Gerekli cezayı almasını umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi