15 Nisan tarihini ‘Dünya Hitit Günü’ olarak ilan eden ve bu etkinliği geniş bir katılımla Ankara’da kutlamayı planlayan Vakıf19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan, dernek olarak konuya ilişkin çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.


Bu çalışmalar doğrultusunda Çorum eski Valisi ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Mustafa Yıldırım’la birlikte Türk Japon Vakfı Başkanı eski Gümrük ve Tekel Bakanı Prof. Dr. C. Tayyar Sadıklar’ı ziyaret eden Bilan, Dünya Hitit Günü etkinliğinin Türk Japon Vakfı işbirliği ile Türk Japon Vakfı salonlarında yapılması için görüştü.


Görüşmeden olumlu sonuç aldıklarını kaydeden Bilan, “Sayın Mustafa Yıldırım her zaman olduğu gibi bize önderlik ederek bu görüşmenin gerçekleşmesinin mimarı olmuştur. Kendisine şahsım, vakıf yönetim kurulumuz ve Çorumlular adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu proje Hitit uygarlığını ve Çorum ilini dünyaya tanıtmamızda çok büyük rol oynayacak. Çorum için büyük bir fırsat olan bu etkinlik için bütün kurum ve kuruluşların, iş dünyasının, sivil toplum örgütlerinin ve tüm Çorumlular’ın desteklerini bekliyoruz. 


Etkinliği her yıl 15 Nisan tarihinde kutlayarak geleneksel hale getireceğiz. Bu tarihlerde Turizm Haftası da olması nedeniyle 4-5 gün süre ile birçok etkinlik yapılarak kutlanacaktır.” dedi.