2018 Yılı teknik destek programı kapsamında OKA tarafından desteklenen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘MAKER (Robotik & Kodlama) Eğitmen Eğitimi’ Projesi Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başladı.

‘MAKER (Robotik & Kodlama) Eğitmen Eğitimi’ programının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, “Çağımızın 21. yy eğitim becerilerinden Steamin önemli bir ayağı olan Maker eğitimi için buradayız. Bu eğitim ile öğretmenlerimize Maker’ın içeriği olan uygulamalı robotik bilimler vermeyi amaçlıyoruz. Bunlar Lego, Robotis, Arduino vb. uygulamaları kapsayacaktır. Bu uygulamalar ile öğretmenlerimiz kurumlarında öğrenciler ile yaptıkları projelerde, Steam uygulamalarının esaslarına göre bu elektronik uygulamaları kullanmalarını amaçlıyoruz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 17-21 Aralık tarihleri arasında 5 gün sürecek eğitim Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Zülfü Genç tarafından veriliyor. Eğitime ortaokul ve liselerde görevli farklı branşlardan 27 öğretmen katılıyor.

Editör: Haber Merkezi