CHP Belediye Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, Belediye Meclisi’nde başlayan FETÖ tartışmasıyla ilgili belgeler paylaştı.

Yılmaz, yazılı bir açıklama yaparak Çorum halkı adına sorduğu bazı soruların Belediye Basın Birimi tarafından cevaplanmasını istedi.

CHP Belediye Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz’ın soruları şöyle: 

Bakanlık onayı ile açılan sendikalara üye olanlar, Bank Asya'ya para yatıranlar, sohbetlere katılanlar ihraç olurken, tutuklanırken; FETÖ derneklerine faturalar kesen, FETÖ sohbetlerine, gezilerine katıldığını ifadelerinde kabul eden birileri, hiçbir soruşturma geçirmeden nasıl belediye başkanı ya da belediyede yönetici olabiliyor?

Tüm bunlara göz yumulmasına sebep olacak önemli referans kim?

Bu kişi tanınmış bir din adamı mı? Birisinin FETÖ’cü olup olmadığına mahkemeler değil de, işi din adamı olmaktan başka bir şey olmayan, bir vakfın da yönetim kurulunda olan birilerinin referansları mı karar veriyor?
Yayınladığımız belgeler Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a ait firmanın mıdır?

ANAKÖYDER ve TÜTEV davasında sayın Belediye Başkanı kendi ifadelerinde her şeyi kabul etmesine rağmen nasıl dosya dışında kalmıştır?

TÜTEV davasında da adı geçmekte midir?

Bu dosyada adı geçen kişilerden kaç kişi tutuklanmıştır?

Belediye Başkanı, FETÖ ile yurtdışı gezilerine katılmış mıdır?

Gezi fotoğraflarında sayın Belediye Başkanının yanında yer alan kişilerden tutuklanan var mıdır?

Sayın Başkanın tarımsal amaçlı bir projeye mesleki olarak nasıl bir katkısı olmuştur?

ANAKÖY-DER DERNEĞİ, 12 Şubat 2008 tarihinde Yavruturna Mahallesi Gazipaşa Sokak numara 66 Çorum sayılı yerde kurulmuştur. Derneğin amacı ve faaliyet alanı Çorum merkezde yaşayan köylerin demokratik sistemli ve planlı düzen içinde kalkınıp, tarım ve hayvancılık, ticari, sosyo-ekonomik, eğitim ve kültür düzeyinin gelişmesinin, çevre sağlık bilincinin geliştirilmesi ve bu alanda çalışmaların yapılmasını, gelenek ve göreneklerin yaşatılmasını, köy hayatının daha verimli, daha müreffeh olması, köy kültürünün tanıtımı, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayarak daha ileri bir düzeye ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur.

Bu dernek FETÖ soruşturmaları kapsamında kapatılmıştır. Biz bu paylaşımlarımızla siyaset yapmıyoruz. Sadece Belediye Meclisinde teröre destek veren kim varsa ortaya çıkması için gayret ediyoruz. Teröre destek vermiş hiç kimse, milletten aldığı maaşla koltukta oturup bizlere iftira atamaz.” 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

‘CHP Grup Başkanı’nın suçlamaları FETÖ taktiği’

Çorum Belediyesi Basın Birimi, CHP Belediye Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz’ın açıklamasına cevap verdi.

Yılmaz’ın suçlamalarının bir FETÖ taktiği olduğu ifade edilen açıklamada, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın hiçbir FETÖ davasında şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulmadığı belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: 

“Yalan yanlış ithamlarla algı oluşturma gayreti içerisinde olan, aynı yalan ve iftiraları ard arda sıralayan Çorum Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz'ın, değerli hemşehrilerimizi yanıltıcı nitelikteki açıklamalarının devam etmesine karşı hemşehrilerimizin doğru bilgilendirilmesi hususunda saygımızın bir gereği olarak bu açıklamanın yapılması zaruri olmuştur. 

Sayın CHP Grup Başkanının açıklamaları, isnat ettiği suçlamalar bir FETÖ taktiğidir. CHP Grup Başkanı, FETÖ ağzıyla konuşmuştur. Tüm Çorum kamuoyunun da çok yakından bildiği gibi Sayın Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, hayatının hiçbir döneminde FETÖ'yle mensubiyet kurmamış, iltisak oluşturmamış, hain terör örgütüne sempati duymamıştır. Başkanımızın, hiçbir FETÖ davasında şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulmamıştır.

FETÖ'nün gerçek yüzünü gösterdiği, artık bir terör örgütü olarak damgalandığı 17-25 Aralık 2013 yargı darbesi girişimi sürecinde Türkiye'de ilk kurulan oluşumlardan Milli İrade Platformu’nun başkanlığını Belediye Başkanımız Sayın Dr. Halil İbrahim Aşgın yürütmüş, Çorum'daki 54 Sivil Toplum Kuruluşunu bu çatı altında toplamıştır. Bu platform, FETÖ'ye karşı en güçlü duruşu sergileyen oluşumlardan biri olmuştur. FETÖ ile aktif mücadele kapsamında birçok eylem ve etkinliğe öncülük etmiştir. Başkanımız, 5 yıl süreyle platformun başkanlığını yürütmüş, Belediye Başkan adayı oluncaya kadar da görevini başarıyla sürdürmüştür. 

Yine, FETÖ'yle mücadele konusunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a en güçlü desteği veren sivil toplum hareketlerinden biri başkanlığını yaptığı Çorum Milli İrade Platformu olmuştur. Bu konu da FETÖ'nün kökünü kazımaya and içmiş Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilindedir. 

‘AÇIKLAMALARIN KİME VE NEYE HİZMET ETTİĞİ ORTADA’
CHP Belediye Meclisi Grup Başkanının açıklamalarının kime/kimlere ve neye hizmet ettiği ortadadır. Bu açıklamaların FETÖ'cüleri mutlu etmekten, sevindirmekten öteye gitmediği aşikardır. FETÖ, CHP Grup Başkanı üzerinden 17-25 Aralık yargı darbesi girişiminde FETÖ'ye karşı etkili bir çalışma yürüten Çorum Milli İrade Platformu ve Platform Başkanı Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın'dan intikam mı almak istemektedir? CHP Grup Başkanı'nın bu açıklamaları şehrimizin tüm kesimlerinin tevazu, samimiyet ve gayretle aşkla çalışan Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın tüm Çorum'un teveccüh ve sempatisini kazanmasıyla ilgili bir rahatsızlığın da yansıması olabilir mi?
Sayın CHP Grup Başkanının bu hırçınlığının sebebi kendi siyasi ikbali, partisi içerisinde yer edinmeye yönelik kişisel hesapları mıdır? Ya da en yakın seçimde kendisine siyasi alan oluşturma çabası mıdır? Gayesi her ne ise bu kişisel hesapları Belediye Başkanımız üzerinden görmeye çalışması asla kabul edilebilir bir durum değildir. 

Kim ne derse desin, hangi tezviratları yaparsa yapsın Çorum Belediyesi olarak Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın başkanlığında ilk günkü aşkla, verilen ahde sadakatla Çorum'u imar etmeye, gönüller yapmaya devam edeceğiz. Biz, her sabah hangi mahallemize, hangi caddemize hangi hizmetleri götüreceğimizi, hangi hemşehrimizin yarasına merhem olacağımızı düşünüyor, tüm enerjimizi Çorum'umuz için harcıyoruz. 

Boş laflarla geçirecek vaktimiz yok. Tek gayemiz Hakk'ın rızası, halkımızın duasıdır. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi