ENİSE AĞBAL ÜŞÜMÜŞ
TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Takımı ÇOROBOT, TEKNOFEST 2021 Sanayide Dijital Teknolojiler kategorisinde finallerde yarışacak.

Robotun tasarımını tamamlayan takım, robotlarına 19 AT 25 plakası taktı. Plakadaki 19 Çorum’u, AT Akıllı Taşımacılık 25 ise robotun kaldıracağı yükü temsil ediyor.

21-26 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecek olan yarışmaya finalist olarak katılacak olan takım, Makine Tek. Alan Şefi Hacı Recep Seyis’in rehberliğinde, M.Emin Sarıoğlu (Takım Kaptanı), İsmet Karapapak (Elektrik -Elektronik), Ceyhun Kılıçarslan (Elektrik- Elektronik), Emrullah Demirel  (Elektrik- Elektronik), Furkan Torun (Makine, Tasarım), A. Emir Karamemiş (Makine, Tasarım), Özgür Özduyucu (Makine, Tasarım, Yazılım), Enes Demirtaş (Makine, Tasarım, Yazılım), Mustafa Çelik (Mekanik Montaj), Kemal Çelik (Mekanik Montaj) ve Ahmet Külahçı (Mekanik Montaj) isimli öğrencilerden oluşuyor.

Yarışma hakkında bilgi veren Proje Danışmanı Makine Tek. Alan Şefi Hacı Recep Seyis, “Yarışma fabrika iç lojistiğinde veya depolarda kullanılabilecek kendisine atanmış yollarda hareket edip, belirli yükleri noktadan noktaya taşıyan elle kontrol ile veya otonom çalışan bir güdümlü robot yapılması hedeflenmektedir. Robotlar manyetik bant takibi yapabilen, gerektiğinde uzaktan kontrol ve diğer kontrol cihazları ile kontrol edilebilen güdümlü robotlar olarak tasarlandı ve yarışma esnasında hiçbir dış kontrol veya müdahale olmaksızın verilen görevleri yerine getirebilecektir.” diye konuştu.

Finale kalan takımı kutlayan Okul Müdürü Ömür Ergül, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bu anı yaşamalarını sağlayan başta öğretmenlerimiz olmak üzere destek veren herkese teşekkür ederim. Robot takımımız geçtiğimiz yıllarda da FRC Robot Yarışmalarına katılmış Avrupa ve Türkiye Şampiyonu olmuştur. İnşallah aynı şevk ve gayretle çalışmalara devam edeceklerdir.” dedi.