M.BURAK YALÇIN

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın projeleri arasında yer alan, Çorum’daki tarihi eserlerin minyatürlerinin yer aldığı Çoruminia Millet Bahçesi yanında hizmete açıldı. 26 eserin sergilendiği Çoruminia 1 milyon lirası OKA destekli olmak üzere toplam 4 milyon 140 bin liraya mâl oldu.

Çoruminia’nın açılış törenine Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ile Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Uzunoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, OKA Genel Sekreteri İbrahim Şahin Köstekçi, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, Baro Başkanı Kenan Yaşar, ÇESOB Başkanı Recep Gür, bazı daire müdürleri ve bazı muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşma yapan Dr. Halil İbrahim Aşgın, adayken açıkladığı projelerin yüzde 70’ini tamamlama aşamasına geldiklerini söyledi.

‘YENİ CAZİBE MERKEZLERİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ’

Şehirde yeni cazibe merkezleri oluşturmak istediklerini dile getiren Başkan Aşgın, “Hem yerli hem de yabancı turistler bakımından geldikleri zaman göstereceğimiz “işte burası bizim şehrimiz” diyebileceğimiz tarihimizi, kültürümüzü tanıtacağımız eserler koymak istiyoruz. Onlardan birisi Çoruminia” dedi.

‘ZİYARETÇİLER TÜM TARİHİ DEĞERLERİ GÖRECEK’

Çoruminia’yı 5 dönümlük bir alana inşa ettiklerini ifade eden Aşgın, “Şehir dışından misafir geldiğinde “nereye götürelim” dediğimiz zaman götürecek çok noktamız yok. Bu tür cazibe noktalarını artırmak vizyonumuzun bir gereği. Minyatürler dışında bitkiler özenle seçildi. 1700 farklı çeşit var. Konuklar buraya geldiğinde il genelinde bulunan tüm tarihi değerleri görebilecek. Misafirlerin Çoriminia’yı ziyaret ettikten sonra ihtiyaçlarını karşılamaları için Çoruminia Sosyal Tesisi’ni de hizmete açıyoruz. Bu arada Kültür Yolu Projesi gelecek hafta ihale ediliyor” diye konuştu.

Çoruminia İl Müftüsü Muharrem Biçer’in yaptığı duanın ardından hizmete açıldı.