M.BURAK YALÇIN

Afet bölgesine görevli olarak giden ve önceki gün Çorum’a dönen Recep Cıplak, bölgede devletin bütün imkanları ile seferber olduğunu belirterek, “Çok güzel bir afet organizasyonu ile kısa sürede hizmetleri ulaştırdık. Devletin geldiği noktayı, ne kadar güçlü olduğunu orada gördük” dedi.

İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantıları dün sona erdi.

Meclis Başkanı Mehmet Bektaş başkanlığında gerçekleşen oturum önceki birleşime ait tutanak özetinin okunması ile başladı.

Tutanak özetinin ardından toplantıya katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak bir konuşma yaptı.

Yaklaşık 24 gündür Sinop’taki sel nedeniyle bölgede görevli olduklarını ve dün Çorum’a döndüklerini belirten Recep Cıplak, bu süreçte devletin gücünü bir kez daha gördüklerini söyledi.

Gerek Sinop Türkeli’de gerekse Kastamonu Bozkurt’ta Koordinatör bakanların ve valilerin afet bölgelerinde organizeli bir şekilde çalıştıklarını aktaran Cıplak, “Selde köprüler, menfezler yıkılmış. Çok güzel bir afet organizasyonu ile kısa sürede hizmetleri ulaştırdık. Türkeli’nde ekmek yoktu, su yoktu, gıda yoktu. İş makinaları yoktu. Arabalı vapur istedik. Köprülerinin yıkıldığı için vatandaş mağduriyet yaşadı. Arabalı vapurla tahliyeleri yapıldı. Bir teyzenin ilacını helikopterle götürdük. Devletin geldiği noktayı, güçlü olduğunu orada gördük. Vatandaşta önceden böyle bir hizmet yoktu diyor. Allah devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.

Ev yaparken dere yataklarından uzak durulması gerektiğini vurgulayan Cıplak, “Dere yataklarını fazla daraltmamalıyız. Vatandaşı da buradan uzaklaştırmalıyız” diye konuştu.

Cıplak’ın konuşmasının ardından meclis gündem maddelerini görüştü.