RECEP MEBET
‘İslâm Bilimler Tarihine Adanan Bir Ömür: Prof. Dr. Fuat Sezgin’ adlı sergi, Çorum Final Akademi’de ziyarete açıldı.

‘2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı’ kapsamında düzenlenen sergi hakkında bilgi veren Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü Mehpare Canan Şahin, hazırladıkları özel bölümde bu ay bilim konusunu ele aldıklarını söyledi.
Final öğretmenlerinin katkılarıyla hazırlanan sergide Prof. Dr. Fuat Sezgin’in 'İslam Uygarlığında Astronomi, Coğrafya ve Denizcilik’ ile ‘İslam Uygarlığında Mimari, Geometri, Fizik, Kimya, Tıp' adlı eserlerinden yararlandıklarını anlatan Mehpare Canan Şahin, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
“Özellikle Türkler’in bilime olan katkılarını öne çıkaran sergimiz üç bölümden oluşuyor. 
İlk bölümde ‘Evren ve Dünyamız’ ile ilgili bilgiler yer alırken ikinci bölümde bilime katkı sağlayan ‘Rasathaneler ve Kullanılan Âletler’e, üçüncü bölümde ise ‘Bilim İnsanları’na yer verdik. 
Final Akademi Anadolu Lisesi olarak, bilim tarihine ilgi duyan öğrencilerimiz için bu haftasonu Eskişehir'de bulunan Bilim Deney Merkezine gezi düzenleyeceğiz. Böylece öğrencilerimize edindikleri bilgileri yerinde inceleme ve uygulama imkanı sunacağız.”
Prof. Dr. Fuat Sezgin'in kitaplarının da yer aldığı serginin hafta içi 16.00-18.00, cumartesi günleri ise 10.00-17.00 saatleri arası gezilebileceğini vurgulayan Şahin, “Okulumuzun düzenlediği etkinlikler ve hazırladığımız yeni çalışmaları takip edip detaylı bilgi almak isteyenler 'corumfinalakademi' adlı instagramhesabımızı ziyaret edebilirler” diye konuştu.