M.BURAK YALÇIN

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili hemşehrimiz Hidayet Vahapoğlu, havaalanı vaadinin seçim döneminin boş vaadi olduğunu belirterek, siyasetçilerin dürüst olmaları gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Seçime dair açıklamalarda bulunan Hidayet Vahapoğlu, Çorum’daki havayı olumlu bulduğunu belirterek, “Birileri bunu vatandaşın seçimlere yönelik ilgisizliğinin düşük olmasından yorumlayabilir ancak sulhun, nezaketin olması rekabet ortamında yürümesi güzel bir olgunluk. Demokrasi açısından da önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

‘VATANDAŞIN TERCİHİNİN MHP’YE KAYDIĞINI GÖRÜYORUZ’

Vatandaşların tercihinin MHP’ye kaydığını gördüklerini ifade eden Vahapoğlu, “Bir konunun altını çizmek istiyorum. Olmayan birtakım şeylerin gündeme getiriliyor olması. Özellikle ittifaklar içerisinde “MHP kazanırsa o çekilir ittifak” gereği gibi sözler söyleniyor. Böyle bir şey söz konusu değildir. Bir yorulma söz konusu. Vatandaşların tercihinin MHP’ye kaydığını görüyoruz” diye konuştu.

‘ÇORUM MİLLETVEKİLLERİ İTTİFAKA AYKIRI HAREKET EDİYOR’

Çorum Milletvekillerinin Cumhur ittifakına aykırı hareket ettiklerini dile getiren Vahapoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:Cumhur ittifakının liderleri arasında uyum varken Cumhur ittifakının Çorum Milletvekillerinin bazı konularda müdahil olma gayretleri içerisinde olduğunu görüyoruz. Bununda ittifakın ruhuna aykırı olması sebebiyle yakışmadığını belirtiyorum. Bu yarıştan muzaffer çıkacağımıza inanıyorum. Kenan Şahin yeni bir anlayışla, değişimle Çorum’a hizmet getirecek.

Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Etrafımız ateş çemberi ile sarılı. ABD bölgeyi yeniden tanzim etme içerisinde. Türkiye’ye yönelik bir ekonomik manipülasyonlar olabilir. Bunun işaretlerini net olarak gördük. 45 gün önce ABD Başkanı Trump Türkiye’yi ekonomik olarak yok edebileceklerine dair çirkin mesajlar verdi. Bunu başaramayacaklar.

‘SİYASETÇİ, YAPABİLECEĞİNİ VAAT ETMELİ’

Bir basın mensubunun havaalanı ile ilgili sorusunu da cevaplayan Vahapoğlu,şunları söyledi: "Bakan “Yaparsa AK Parti yapar” demişse doğru bir söz. Çünkü iktidarda onlar var. Görev onda, millet ona görev vermiş. Maalesef Çorum’a bunu yapmadılar. Bunlar seçim döneminin boş vaatleri. Siyasetçiler dürüst olmak zorundadır. Yapabileceğini vaat etmek zorundadır. Yeri geldiği vakit köşeli konuşmak zorundadır."