FATİH BATTAR
Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl mezuniyet töreninin gerçekleştirilemediği Hitit Üniversitesi’nde bu yıl koronavirüs tedbirleriyle mezuniyet coşkusu yaşandı.

Spor Bilimleri Fakültesi 15 Temmuz Spor Kompleski’nde gerçekleştirilen törende yaklaşık 1889 öğrenci mezun oldu.

Törene Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Garnizon Komutanı Albay Ferhan Işık, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, kurum müdürleri, STK temsilcileri öğretim elemanları, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı birincisi Sema Büyükyabat’ın konuşmasıyla devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Türkiye’nin daha da gelişmesi, büyümesi ve her alanda söz sahibi olması için ülkenin tüm dinamiklerine ihtiyacı olduğunu belirterek; “Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomik yönden gelişmiş, dışa bağımlılığı kalmayan, bilim ve teknolojide sayılı ülkelerden biri haline gelmek için ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefine ulaşmak için hepimize büyük görevler düşüyor.” dedi
Bu doğrultuda, Çorum’un, Hitit Üniversitesi’nin ve öğrencilerinin önünü açacak ciddi bir adım attıklarını ve Türkiye’de ihtisas alanı “makine ve imalat teknolojileri” olarak belirlenen tek üniversite olduklarını belirten Öztürk;  “Yerlilik ve Millilik bilincini en önde tutarak ihtisaslaşma alanımız kapsamındaki savunma, sağlık ve gıda teknolojileri alanları başta olmak üzere gerçekleştireceğimiz tüm projelerle ülkemizin hak ettiği yerlere ulaşmasına büyük katkılar sağlayacağımıza yürekten inanıyorum. Bir sanayi kenti olarak öne çıkan Çorum’a makine ve imalat teknolojileri alanında üniversite olarak katkı sunmak ve bu alanda ön açıcı rol oynamak amacıyla güncel bilgi transferi sağlayarak inovatif ürün üretimine katkı sunmaya, ürün tabanlı ve patentlenebilir projelerin sayısını arttırmaya ve proje kültürü kazandırmaya yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz. Bununla birlikte, akademisyenlere, sanayicilere, girişimcilere ve öğrencilere ilgili olduğu konularda destek olmak ve ortak yol haritaları belirlemek üzere 2020 yılında Proje Koordinasyon ve Yönlendirme Ofisi ile Teknoloji Transfer Ofisimizi kurduk. Son 1 yılda, öğretim elemanlarımız ve Proje Koordinasyon ve Yönlendirme Ofisimiz ile Teknoloji Transfer Ofisimizin koordinasyonunda, makine ve imalat teknolojileri alanında TÜBİTAK’ın da desteğini alan 20 ayrı proje kapsamında çalışma başlattık. Bu çalışmaların sadece Çorum sanayisi için değil ülkemiz için de önemli kazanımları olacağına inancım tamdır.” ifadelerini kullandı

‘Bizler, içinden geçtiğimiz zorlu salgın koşullarına rağmen eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplum hizmet bağlamındaki faaliyetlerimizi en üst düzeyde yerine getirerek ülkemizin genç ve dinamik bir yükseköğretim kurumu olarak üstlendiğimiz tüm sorumlulukları başarıyla sürdürmenin gururunu yaşıyoruz.’ diyen Öztürk, salgına rağmen üniversite olarak boş durmadıklarını ifade ederek, şunları söyledi;

“ Kovid-19 Salgınının dünyamızı etkisi altına aldığı iki yıllık süreçte, Yükseköğretim ve üniversiteler hiç karşılaşmadığı yeni gerçekliklerle yüzleşmek zorunda kaldı. Anlaşılan o ki, en fazla değişimin yaşandığı ve yaşanacağı sektörlerin başında eğitim kurumları gelmektedir. Bu bağlamda, üniversitelerin eğitim, araştırma ve sosyo-kültürel çalışmalarını alışılmış şartların dışında yeniden gözden geçirmesi ve yeni düzenlemelerle devam ettirmesi bir zaruret haline almıştır. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve idari personelimizle zor dönemi birlikte atlattık. Hamdolsun şimdi aşılama ve diğer tedbirlerle beraber normal bir sürece yaklaştık ve bunun sevincini yaşıyoruz. Şartlar ne olursa olsun, elimizdeki imkanlar ölçüsünde sağlığımızı öncelemek şartıyla üniversitemizin değerli akademisyen ve idari personelinin kararlı yaklaşımları, siz değerli öğrencilerimizin özverisiyle Hitit Üniversitesinin birikimine yakışır bir şekilde yeni eğitim-öğretim yılımıza da pek yakında girmiş olacağız. Kıymetli Konuklar, Hitit Üniversitesi olarak ilimize, bölgemize ve ülkemize katma değer sağlayacak çalışmalar yapmayı gerçek manada önemsiyoruz. Bu bağlamda sahip olduğumuz tüm bilgi ve birikimlerle ülkemizin her bir ferdine dokunmak, fayda sağlamak en büyük hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Ülkemizin daha da gelişmesi, büyümesi ve her alanda söz sahibi olması için ülkemizin tüm dinamiklerine ihtiyacımız vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomik yönden gelişmiş, dışa bağımlılığı kalmayan, bilim ve teknolojide sayılı ülkelerden biri haline gelmek için ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefine ulaşmak için hepimize büyük görevler düşüyor.”

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise birer konuşma yaparak mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. 
Vali Mustafa Çiftçi ise mezun olan öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileyerek, “Bu sene üniversitemizden yaklaşık 1889 öğrenci mezun oldu. 2500’ü aşkın yeni öğrenciler üniversite hayatına ‘merhaba’ dedi. Öğrencilerimizin bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Okul birincisi Sema Büyükyabat, okul ikincisi Sümeyra Pala ve okul üçüncüsü Esen Özeren’e ödülünü Vali Mustafa Çiftçi, Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Garnizon Komutanı Albay Ferhan Işık ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın verdi.

Ardından fakülte ve meslekyüksekokullarında ilk 3’e giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Tören kep atma ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi