ULUSAL/BÖLGE

Atatürk’ü gören çınarlar, Cumhuriyet'in 102. yılında anlatıyor...

Cumhuriyet'in ilanından önce dünyaya gelen Kırklareli’nin asırlık çınarları, ay yıldızlı bayrağın gölgesinde huzurlu ve onurlu bir hayat sürmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kentin farklı ilçelerinde yaşayan 105 yaşındaki Fatma Kılıçarslan, 104 yaşındaki Resmiye Uçan ve 103 yaşındaki Mahsura Fakiç, Cumhuriyet'in değerleriyle dolu bir ömrün gururunu taşıyor.

Asırlık çınarlar, rahatsızlıkları nedeniyle duygularını aktarmakta zorlansalar da Cumhuriyet coşkularını anlattı.

Fatma Kılıçarslan, Cumhuriyet ilan edildiğinde 3 yaşında olduğunu söyledi.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, 20 Aralık 1930'da Kırklareli'ni ziyaretinde gördüğünü belirten Kılıçarslan, "Atatürk'ü Kırklareli'ne geldiğinde atın üstündeydi o zaman gördüm, büyük bir heyecan ve sevinç yaşadım. Öyle bir gidiyordu ki Atatürk bu tabii gidecek." dedi.

Geçmiş yılların zorluklarla dolu olduğunu aktaran Kılıçarslan, Türk milletinin zorlukları birlik ve beraberlikle aşarak Türk bayrağı altında huzurla yaşadığını ifade etti.

Uçan, genç yaşta eşini kaybettiğini ve evlatlarına hem annelik hem babalık yaptığını ifade etti.

Zorlu ömründe bir asrı geride bıraktığını dile getiren Uçan, Türkiye Cumhuriyeti'nde huzur içerisinde bir yaşam sürdüğünü kaydetti.

Mahsura Fakiç de Cumhuriyet ile yaşamış olmanın kendisine onur ve gurur verdiğini dile getirdi.