ÜÇ AY SONRA
Kader hükmünü icra eyledi, istemediğim halde,  babam dedem yaşındaki  adama, kurda kuzu teslim edercesine yaktılar beni!
Bir kuma ki evlere şenlik. Hani "Hem külahlı hem silahlı" derler ya öylesi. Konuşması çekişir iğneler gibi. Adamın ondan, benim yaşımda bir kızı olmasa, ya önünü salarlardı ya bir akıl hastanesine kapatırlardı herhalde.
Adamın, beyin küçülmesi illetinden gün boyu komik trajik, şuursuzca ağıza alınmayacak laflar eden bir acuze anası var üstelik.! 
Ya, kuma kızı cazgır Süheyla, bizler gibi el alem ne der, demeyen kavgacı kıskanç. Daha ilk baş başa kaldığımızda bana;
-Anamı gözden düşürmek, bu evden kaçırmak için geldin öyle mi?" diye takıldı. Havanı  alırsın, gör bak, bu evden geldiği gibi ilk giden sen olacaksın. Sana zindan edeceğiz bu konağı, ardına bakmadan kaçacaksın Hadi gün say -----bakalım ne kadar dayanabileceksin. Ne o ağlıyor musun? Burada kaldığın ------- sürece, gözyaşlarını silen birini bile bulamayacaksın. Buna anacığımın üstüne gül diye seni koklayan o babam da dahil tabii.
Engel olamadığım gözyaşlarımı silerek;
- Ama, duyduğuma göre 20 yıl önce annen  başkasıyla nikaha giderken kaçıp babana avrat olmuş. Ben babana kaçmadım ki, üstelik buraya gelmemek için de çok direndim yalvardım, dinlemediler, Üvey anamın hükmünü engelleye medi ağam. Benim günahım ne, yetim büyüdüm zaten? 
-Vicdan sömürüsü yapma haydi, ataydın kendini yardan, dağdan aşağı.
Meliha anam" kızım insanın kendi canına kıyması bir insan öldürmesi kadar büyük günahlardan, acılar yaşasan da yaratana sığın."Derdi, ondan dolayı yapamadım.
-Bana masal okuma…. (Devam Edecek)