Çorum’un köklü mutfak kültürünü korumak, yerel üretimi desteklemek ve kentin uluslararası alanda tanınırlığını artırmak amacıyla yürütülen "Gastro Çorum" çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda Çorum'un Türkiye'de Hatay, Gaziantep ve Afyonkarahisar'ın ardından UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na gastronomi alanında girmesi için hazırlanan "Gastro Çorum Projesi" kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıya Vali Ali Çalgan, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, ÇESOB Başkanı Recep Gür, TSO Başkan Vekili Ömer Altıkardeş, Çorum Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Eray Çetinkaya ve basın mensupları katıldı.

Çorum’da hac ve umrede güvenin ve konforun adresi: Gayretli Turizm
Çorum’da hac ve umrede güvenin ve konforun adresi: Gayretli Turizm
İçeriği Görüntüle

Programda konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorum'un UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na girmesi ve turizm altyapı projelerinin tamamlanmasıyla kente uzun vadede 1 milyon turist gelmesini hedeflediklerini açıkladı.

Aşgın; "8 bin yıllık bilinen tarihi olan Çorum'un, Anadolu'nun ilk başkenti olan bu şehrin en fazla 100 bin turistle değil inşallah orta veya uzun vadede 400-500 binlerle, inşallah daha sonra da milyonlarla ifade edilen mutlaka bu turizm altyapısının da gelişmesiyle beraber bu turist sayısına ulaşması lazım." ifadelerini kullandı.

Antep, Hatay ve Afyonkarahisar'ın UNESCO ağında olduğunu, İç Anadolu Bölgesi'nde ve Karadeniz Bölgesi'nde henüz bu alanda listeye ismini dahil ettirmiş herhangi bir şehir olmadığına dikkat çeken Aşgın; "Biliyoruz ki komşu şehirlerimizden de bu alanda çalışması olanlar, müracaat düşünenler var. Onlar genel anlamda bazı çalışmalar da elbet yapıyor. Ama bizim yapmış olduğumuz çalışmalarının her birinin bir amacı var. Allah'ın izniyle Türkiye'deki diğer rakiplerimizden daha da farklı, daha da üst düzey programlarla ulusal ve uluslararası etkinlik ve farkındalıklarla kendimizi önde görüyoruz. Bu sonucu almaya kendimizi yakın görüyoruz. Allah'ın izniyle sizlerin katkıları ve destekleriyle de bu sonucu alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Fatih Battar