Çorum'un Sungurlu ilçesinde Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere tarafından ilçenin yıllardır gündeminde yer alan içme suyu altyapısı sorununu çözmek amacıyla başlattığı şebeke yenileme çalışmasında sona yaklaşıldı.

Belediye Başkanı Muhsin Dere öncülüğünde yürütülen çalışmalarla, ilçenin 213 kilometrelik içme suyu şebekesinin yenilenmesi ve su kayıplarının azaltılması hedefleniyor.

Başkan Dere, ilçenin içme suyu altyapısını modernize etmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, su kayıp-kaçak oranının yüzde 80 seviyelerinden yüzde 20’lere düşürüldüğünü vurguladı. Şebeke yenileme çalışmalarının yanı sıra yeni su depoları ve açılan kuyularla da desteklenen projenin, ilçenin içme suyu altyapısına katkı sağladığı ifade ededen Başkan Dere, yıllardır çözüm bekleyen altyapı sorununa yönelik çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, Sungurlu’nun su dağıtım sisteminin daha verimli hale getirileceğini ifade etti.

Yenileme çalışmaları kapsamında eski ve asbestli boruların değiştirilmesi ve abone bağlantılarının tamamlanması için de çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Belediye Başkanı Muhsin Dere, “Uzun yıllardır ihmal edilip tedbir alınmayan su sorunu çözmek için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sungurlu'muzun en büyük problemlerinden biri olan içme suyu altyapı sorununu çözmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Asbestli boruları değiştirip abone bağlantılarını tamamlıyoruz.” dedi.

Murat Keskin kalbine yenildi
Murat Keskin kalbine yenildi
İçeriği Görüntüle

SIRADA ARITMA TESİSİ VE İSALE HATTI VAR

Şebeke yenileme çalışmalarının ardından Sungurlu’nun içme suyu altyapısında arıtma tesisi ve isale hattı yatırımları öne çıkıyor. İlçenin su ihtiyacının uzun vadede karşılanabilmesi için mevcut şebekenin yenilenmesinin yanı sıra suyun kaynağından arıtma tesisine ve dağıtım sistemine ulaştırılmasını sağlayacak yatırımların da hayata geçirilmesi bekleniyor.

Belediye Başkanı Muhsin Dere, ilçeye su sağlayacak barajlarda su tutma sürecinin başladığını belirterek, Kırankışla Barajı’nda doluluk oranının yüzde 99 seviyesine yaklaştığını ifade etti. Muhsin Dere, isale hattı ile içme suyu arıtma tesisinin yatırım programına alınmasının önemine dikkat çekti.

Başkan Muhsin Dere, isale hattı ile içme suyu arıtma tesisinin yatırım programına alınması için Ankara’da yoğun mesai içinde olduklarını vurguladı

Sungurlu’da 213 kilometrelik içme suyu şebekesinin yenilenmesine yönelik çalışmaların tamamlanmasının ardından gözler, arıtma tesisi ve isale hattı yatırımlarına çevrildi. Söz konusu yatırımların da hayata geçirilmesiyle ilçenin içme suyu ihtiyacının daha sağlıklı ve sürdürülebilir şekilde karşılanması hedefleniyor.

Muhabir: Çorum Hakimiyet