RECEP MEBET
Hitit Üniversitesi (HİTÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, ‘Bir Destandır Çanakkale’ konulu karakalem resim sergisi ve müzik dinletisi düzenledi.


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programın açılışı dün HİTÜ Meslek Yüksekokulları Yerleşkesi İdari Bina girişinde yapıldı.


HİTÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş ve Doç. Dr. Ömer Can Satır’ın ev sahipliğindeki programa AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Çorum İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Zekeri Işık, bazı akademisyen, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Programın açış konuşmasını yapan Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş, Çanakkale Zaferi’nin 104. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm İstiklâl kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla andı.
Sergide yer alan eserlerin Resim Bölümü 1. sınıf öğrencileri tarafından savaş sırasında kullanılmış araç-gereç ve ekipmanları yansıtan, farklı müzelerden seçilmiş objelerin, cephenin ve askerlerin yer aldığı fotoğrafların yansıtıldığı karakalem ile çizilmiş etütlerden oluştuğunu söyledi.

 

AŞGIN: ‘ÇORUM, KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİNE KAVUŞACAK’
Düzenlenen programda kürsüye davet edilen Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, “Üniversitemizle işbirliği içinde Çorum’da kültür ve sanat alanında çok güzel sayfalar açacağız” dedi.


Çanakkale Zaferi’nin 104. yılında şehitleri rahmetle anarak konuşmasına başlayan Halil İbrahim Aşgın, gazilere de şükranlarını ifade etti.
5 yıl süreyle görev yaptığı HİTÜ MYO’da akademisyen arkadaşları ve öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Aşgın, “Ecdadımızın emanetine üreterek ve daha çok çalışarak sahip çıkabiliriz” diye konuştu.


Kültür, sanat ve sporun toplumun ortak dili olduğunu vurgulayan Aşgın, “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek kolları sıvadıklarını kaydetti.
Çorum’da sanatsal faaliyetler için yeterli altyapının mevcut olmadığına işaret eden Aşgın, “1500 kişilik kongre salonu, sergi salonu ve çalışma mekanlarının olduğu Kültür ve Sanat Merkezi’ni Çorum’a kazandıracağız” ifadelerini kullandı.


Yapılan konuşmaların ardından sahne alan Müzik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Can Satır ile Doktor Öğretim Üyeleri Elif Doğru ve Ercan Baş, birlikte sundukları ‘Bir Destandır Çanakkale’ adlı müzik dinletisinde ‘Çanakkale Türküsü’, ‘Yemen Türküsü’ ve ‘Drama Köprüsü’ adlı eserleri seslendirdiler.
Beğeni toplayan program, serginin gezilmesinin ardından kokteyl ile sona erdi.