EROL TAŞKAN
Türkü ve bağlamanın üstadı Arif Sadeçolak yönetiminde, 90 kişilik dev bir kadroyla son çalışmalarını tamamlayan Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, beklenen konserini yarın akşam sahneleyecek. Türkü dostlarının dört gözle beklediği dev konser, Devlet Tiyatro Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak.

Şehitlerimiz nedeniyle tarihi ertelenen konser için son hazırlıklarını tamamlayan koro, birbirinden güzel eserlere imza atacak. 20 yıldır Çorum'un sanat hayatına önemli kazanımlar sağlayan Arif Sadeçolak ve korosu, Çorum'da Şampiyon Koro unvanıyla anılıyor. Gerek Arif Sadeçolak'ın gerekse korosunun Türkiye genelinde elde ettiği şampiyonluklar saymakla bitmiyor. 

Sanat çalışmalarını belediye bünyesinde sürdüren Arif Sadeçolak ve korosu, 90 kişilik dev kadrosuyla yine rekorları elinde tutuyor. Kültürümüzün temel taşlarından olan türkülere nefes katarak, geleceğe taşınmasında, gençlerimizin kültürümüzle yoğrulup öz benliklerini yaşatmasında çok değerli katkıları bulunan koro, yarın akşam sekçin türkülerle adeta türkü fırtınası estirecek.

Koro Şefi Arif Sadeçolak, tüm Çorumlular'ı davet ettiği konser için titiz bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve tüm belediye yönetimine destekleri için teşekkür ettiğini kaydetti.