Çorum’un Mecitözü İlçesinin Kalecik Köyü’nde 40 yılı aşkın süredir ekilen meşhur “Kalecik salatalığı” köy halkının yüzünü güldürüyor.

Köyde yaklaşık 20 hane tarafından ekilen salatalık, kalitesi ve lezzeti ile büyülüyor.
MEŞHUR KALECİK SALATALIĞI
Kalecik Köyü Muhtarı, aynı zamanda Mecitözü Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Halil Piroğlu, köyün salatalığının meşhur olduğunu, yıllardır tarlalarla salatalık yetiştirdiklerini, bölgenin iklim yapısı ve toprağının elverişli olması nedeniyle son derece kaliteli, aroması yüksek, lezzetli, turşuda erimeyen ürünler ürettiklerini, Kalecik salatalığının müşteri tarafından tercih edilen, adeta kapış kapış satılan bir ürün olduğunu söyledi.
Mecitözü Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Aydoğdu ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eker, Kalecik Köyü’nde salatalık ve domates üretimi yapan Muhtar Halil Piroğlu ve çiftçileri ziyaret ederek, bilgi aldı.
TARLA SALATALIĞI TERCİH EDİLİYOR
Kalecik Köyü halkının en önemli gelir kaynakları arasında salatalık üretiminin geldiğini, bu üründen ciddi anlamla kazanç elde ettiklerini anlatan Halil Piroğlu, “Bizler sırık salatalığı değil, tarlada, yer salatalığı üretiyoruz. Kalecik salatalığı yıllardır nam yaptı. İklim şartlarımız bu ürünü üretmek için son derece uygun. Damlama ve salma su ile suladığımız ürünlerin ilacını da özenle seçiyoruz. Sulamada temiz su kullanıyoruz. Ürünleri büyük, orta ve küçük şeklinde gruplara ayırdıktan sonra pazarda müşterilerimize sunuyoruz” dedi.





