M.BURAK YALÇIN

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nde düzenlenen törende konuşan AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, eski Devlet Hastanesi’nin 2021 yılında açılacağını söyledi.

Eski hastane ile ilgili yeni gelişmeler olduğunu aktaran Ceylan; “Devlet Hastanesi ile ilgili bugün yeni bir gelişme yaşandı. Yatırımlardan sorumlu Genel Müdür aradı. Seneye Devlet Hastanesini halkımızın hizmetine sunacağız” dedi

Çorum’da özellikle artan Koronavirüs vakalarında dolayı eski hastanenin açılması büyük önem kazandı. Vakaların artmasından dolayı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapasitesinin dolmasından sonra geçtiğimiz günlerde Göğüs Hastalıkları Hastanesi de pandemi hastanesine dönüştürülmüştü. Vakaların böyle gitmesinden korkulurken, Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin de kapasitesinin dolmasından sonra ilçe hastanelerinin pandemi hastanesine dönüştürülmesi planda. O yüzden eski Devlet Hastanesi’nin açılması için girişimleri devam ediyor.

Atıl durumda olan Çorum eski Devlet Hastanesi’nin pandemi hastanesi olarak 250 yatak kapasitesiyle yeniden hizmete açılması planlanıyor.  İkinci basamak hastane olarak düşünülen eski Devlet Hastanesi’nde bakanlık yetkilileri inceleme yapmıştı. eski hastanenin C blok ve diğer bazı binalarının 250 yataklı ikinci basamak hastane olarak hizmet vermesi için teknik fizibilite çalışmaları sağlanması planlanıyor.