RECEP MEBET

Çorum’da faaliyet gösteren Kürkçüoğlu Egzoz, dizel motorlu araçlarda bulunan filtrelerin temizliğini sağlayan bir makine geliştirdi.

Dizel Partikül Filtresi (DPF) temizliğinde kullanılan ‘PTM4019 DPF Total’ isimli makine, 4-8 Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen ‘Uluslararası Otomobil Ekipmanları Fuarı (Automechanika)’nda görücüye çıktı.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Firma Kurucusu Ümit Özkader ve oğlu Ahmet Özkader’in de katıldığı fuarla ilgili bilgi veren Pazarlama ve Satış Sorumlusu Eşref Söker, Dizel Partikül Filtreleri’ni yüzde 100'e yakın oranda ve 30 dakika gibi kısa bir sürede, orijinaline zarar vermeden temizleyen makinenin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

7 yıl süren Ar-Ge çalışmalarının ürünü olan makinenin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Eşref Söker, yerli ve yabancı ziyaretçilerin dikkatini çeken makinenin Çorum sanayisinin gururu olduğunu kaydetti.

ÇORUMLU YAPTI, GÖRENLER ŞAŞTI

Aşağı Sanayi’de 50 yıldır faaliyet gösteren Kürkçüoğlu Egzoz’un ‘PATOM Egzoz Sistemleri’ adlı yeni firmasıyla Automechanika Fuarı’nda Çorum’u temsil ettiğini anlatan Söker, “Yerli ve yabancı 1.352 firmanın, dünyanın dört bir köşesinden gelen 45 bin 979 ziyaretçi ile buluştuğu fuarda ‘PTM4019 DPF Total’ isimli makinemizin sunumunu yaptık” dedi.

“Başarılı geçen fuarda, özellikle yurtdışından yoğun bir talep ile karşılaştık” diyen Söker, “Otomobil sektöründeki önemli bir soruna çözüm sunan yerli makinemiz ziyaretçilerin ilgi odağı oldu” diye konuştu.

PATOM Egzoz Sistemleri Pazarlama ve Satış Sorumlusu Söker, makine ile ilgili detaylı bilginin www.partikultemizle.com web sitesinden alınabileceğini sözlerine ekledi.