EROL TAŞKAN

Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yağlı, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier'in de katıldığı Türk-Alman İşbirliği Toplantısı'na özel davetli olarak katıldı. Alman Bakan'ın verdiği mesajları değerlendiren Mustafa Yağlı, "Türkiye-Almanya arasındaki ticaret hacmi artarak devam edecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyareti ile çok önemli gelişmelerin yaşandığını ve ikili ilişkilerin meyvesini vermeye başladığını aktaran Mustafa Yağlı, toplantı sonrası da Alman Bakan'la bir araya gelerek, Türk-Alman ilişkileri ve ticareti ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. 
Mustafa Yağlı, toplantı izlenimleri ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi; "Almanya Federal Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Sayın Peter Altmaier,  ülkemizi ziyaretinde ekonomik anlamda yatırım ve üretim ile ilgili her iki ülkeyi de yakından ilgilendiren son derece sıcak ve samimi mesajlar verdi. 

Türkiye'de faaliyet gösteren 7 bin 500'ü aşkın Alman firmasının ek yatırımlarla üretimlerini artırarak yollarına devam edeceklerinden bahsettiği görüşmelerimizde, ayrıca yenilenebilir enerji yatırımlarının da artacağını sözlerine eklemiştir. 

Almanya'nın 38.6 Milyar Euro ticaret hacmi ile en büyük ticari partnerimiz olduğu bilinmektedir. Türkiye ve Almanya olarak ikili ilişkilerimizin, siyasi ekonomik ve kültürel anlamda geliştirilmesinin her iki ülkenin menfaatine olacağı vurgulanmıştır. 

Son derece sıcak ve samimi bir atmosferde geçen görüşmeler, Almanya'da yaşayan 3,2 milyon Türk vatandaşımızı da elbette yakından ilgilendirmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın Almanya'yı ziyareti ile başlayan gelişmelerin yavaş yavaş meyvesini verdiğini, yatırım, üretim istihdam ve ihracatın artacağını düşünüyorum. 

Ayrıca üreten ve istihdam sağlayan sanayicilerimizi de yakından ilgilendiren Sanayi Bakanlığımız'ın da üzerinde çalıştığı yeni teşvik ve destek paketleri hazırlanmaktadır. Yeter ki bizler bu ülkeyi severek şevkle çalışmaya devam edelim."