M.BURAK YALÇIN

MHP İl Başkanı Arslan Kaynar ile ortak basın açıklaması düzenleyen MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, Yusuf Ahlatcı’nın CHP propagandası yattığını söyledi.

‘SİYASETİN SEVMEDİĞİMİZ YÖNLERİNİ SONUNA KADAR KULLANDILAR’

İyi bir seçim kampanyası dönemi geçirdiklerini, bu süreç içerisinde muhalefet partilerinin adaylarının beyefendi gibi davrandıklarını ifade eden Kenan Şahin, “AK Parti’nin aleyhinde ya da AK Parti adayının aleyhindeki hiçbir şeyi bilgi, belge, delil olarak seçim meydanlarında malzeme olarak kullanmamaya çalıştılar. Çorum’da büyük bir “görmedim, duymadım, bilmiyorum” olayı yaşadık. Böyle bir seçim dönemi yaşadık. Muhalefet partilerindeki bu beyefendilik maalesef mevcut belediyeyi idare eden AK Parti’de yoktu. Siyasetin sevmediğimiz yönlerini sonuna kadar kullanmaya çalıştılar” dedi.

‘KAYBETTİKLERİNİ SÖYLEYEMİYORLAR GAZETE DAĞITIYORLAR’

AK Parti İl Başkanlığı tarafından vatandaşların kapılarına Çorum’daki yerel gazetelerin dağıtıldığını da vurgulayan Şahin, “AK Parti çaydan sonra gazete dağıtımına da başlamış. Çorum’da AK Partililer tarafından iki yerel gazete iç içe konularak vatandaşlara dağıtılmış. AK Parti’de sıkıntı bu zaten. Hep içlerinden başka bir şey çıkıyor. Ya bir vakıf ya bir dernek ya da başka organizasyonlar çıkıyor. Çorumluya kaybettiklerini söyleyemiyorlar o yüzden gazete dağıtıyorlar.  Yusuf Ahlatcı CHP propagandası yapıyor. AK Parti’nin İl Başkanı CHP kazanacak diye propaganda yapıyor. Bir İl Başkanının çıktığı her yerde “Ben kazanacağım yerine CHP kazanıyor” demesini ilk defa görüyorum. Harika bir teknik. Sen niye orada oturuyorsun Yusuf Ahlatcı? Her gittiği yerde “Bize vermezseniz CHP’ kazanır” dediler. AK Parti teşkilatlarının bir CHP taraftarlığı var herhalde. Biz bunların hiçbirisini yapmadık. Art niyet yok o yüzden herhalde” diye konuştu.

‘AK PARTİ’DEN DAHA İYİ YÖNETİRİZ’

Belediyeyi AK Parti’den daha iyi yöneteceklerini iddia eden Şahin, “Benim bir akrabamın AK Parti’ye oy vereceğine dair video yayınlayıp, dağıttılar. Buna bile tenezzül ettiler. Kendilerince buradan siyasi rant sağlamaya çalıştılar. Biz bu Belediyeyi AK Parti’den daha iyi yönetiriz. Yandaşlara kaynak aktarmayacağız. Yandaşları beslemeyeceğiz. Emanete sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Şahin, toplantıda AK Parti İl Başkanlığında çalışan bir kişinin aynı zamanda Çorum Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalıştığını da belge ile açıkladı.