EROL TAŞKAN

TRT ekranlarının beğeniyle izlenen programı Kur’an-ı Kerim’i En Güzel Okuma Yarışması’na Çorumlu genç hafız Tayyip Hoş, adeta damga vurdu. Jürinin takdir konusundaki birbirinden değerli sözleri, verdikleri puanlar ve genç hafızımızın Maşallah dedirten kıraatı, sesi ve duruşu, finalin rengini bugünden belirler nitelikteydi.

Hamid Camii İmam Hatibi Gazi Hoş’un oğlu olan Tayyip Hoş, İstanbul Üsküdar Yücedal Camii’nde Vekil İmam Hatip olarak görev yapıyor.

“Hafızlık kıraatı aşere takrip ve tayyibe ilimlerini ikmal ettiğim İbrahim Tanrıkulu Hocaefendi’nin yanında kendisine kalfa olarak kıraat muallimliği yapmaktayım.” sözleriyle kendisini jüri ve izleyicilere takdim eden Çorumlu Hafız, daha kıraatına başlamadan duruş ve takdimi ile tüm iltifatları üzerine aldı.

Taha Suresi 15-36 ayetlerini hicaz makamı ile okuyan Çorumlu Hafız Tayyip Hoş salonda bulunanlar kadar, ekranları başına kitlenen Kur’an sevdalılarının gönlünde adeta taht kurdu. Her duyanın, her dinleyenin Maşallah dediği genç hafızımız, bugünden adını finale yazdırdı.