RECEP MEBET
Emek Lokantası, zengin menüsünde yer alan çorba çeşitleriyle dikkat çekiyor.

“22 çeşit çorba ile şifa dağıtıyoruz” diyen Abdullah Ateş, “Emek Lokantası olarak Çorum’da bunca çorba çeşidini bir arada müşterilerine sunan tek adresiz” dedi.

Sakatat çorbaları başta olmak üzere lezzetiyle iddialı oldukları menülerinden bahseden Ateş, “Özel ürünümüz Emek Paça ve Şefim Paça’nın yanı sıra Kelle Paça, Çürük, Ekmekli Kelle Paça, Kelle-Çürük Karışık, Dil Paça, Yoğurtlu Dil Paça, Beykoz, Kuzu Tırnak, Büyükbaş Tırnak, Tuzlama, Damar, İşkembe, Beyran, Mumbar, Kuzu Kelle, Mercimek, Ezo Gelin, Şehriyeli Tavuk, Terbiyeli Tavuk, Keşkek ve Yayla Çorbalarını müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz” diye konuştu.

35 YILLIK TECRÜBE
“Meslekte 35 yıllık tecrübemizle, geçmişten bu güne Çorum halkının hizmetindeyiz” diyen Ateş, çorbaların yanında 12 çeşit sulu yemek, kıymasız et döner, pide ve lahmacun çeşitlerini müşterileriyle buluşturduklarını söyledi.
Kabak tatlısı, sütlaç, künefe, ekmek kadayıfı ve tel kadayıf gibi tatlı çeşitlerinin de menülerinde yer aldığının altını çizen Ateş, Emek Lokantası’nın 05.00-22.00 saatleri arasında hizmet verdiğini hatırlattı.
Ateş, “Düğün ve mevlid yemeği organizasyonunun yanı sıra 150 kişilik aile salonumuzda toplantı yemeklerine de ev sahipliği yapıyoruz” şeklinde konuştu.

‘KAZ DOLMASI SEZONUNU AÇTIK’
Emek Lokantası, ‘Kaz Dolması’ sezonunu açtı.

Yöresel mutfağın önde gelen lezzetlerini Çorum halkıyla buluşturduklarını belirten İsmail Ateş, “Kış mevsimine özel, meşhur Kaz Dolmamızı müşterilerimizin beğenisine sunmaya başladık” dedi.
Kış mevsiminin girmesiyle birlikte Kaz Dolması siparişlerini almaya başladıklarını duyuran Ateş, doğal ortamda özel olarak yetiştirilen kaz etinden hazırlanan dolmanın son dört yıldır menülerinde yer aldığını ve büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Hazırlıklarına yaz aylarında başlanan Kaz Dolması’nın taş fırında pişirildiğini belirten Ateş, yanında tercihe göre bulgur ya da pirinç pilavı bulunan yemeğin benzersiz bir lezzete sahip olduğunu kaydetti.

İç pilavı ve çorbasında da kaz yağı kullanılan meşhur dolmanın pişme süresinin yaklaşık 6 saat olduğunu dile getiren Ateş, “Siparişe özel hazırladığımız Kaz Dolması’nın yanında tahinli kabak tatlısı ikram ediyoruz” dedi.
Ortalama büyüklükteki bir kazın yaklaşık 10 kişiyi rahatlıkla doyurduğunu vurgulayan Ateş, “Bu lezzetin tadına varmak isteyen herkesi, Yazıçarşı mevkiinde hizmet veren Emek Lokantası’na davet ediyoruz” diye konuştu.