Çorum Çölyak Derneği, İl Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla ‘Glutensiz Kahvaltı’ programı düzenledi.

‘Çölyak Farkındalık Yürüyüşü’nün ardından Yunus Emre Parkı’ndaki Şelale Kafe’de gerçekleştirilen kahvaltıya Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, İl Turizm ve Kültür Müdürü Ömer Arslan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Barış, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kankurdan ve Çorum Çölyak Derneği üyeleri katıldı.

Kahvaltının ardından bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, TBMM Çölyak Komisyonu’ndaki çalışmaları ve alınan kararlar hakkında açıklamalarda bulundu. Çölyaklıların gününü kutlayan Ceritoğlu, çölyakın yaşam biçimi olduğunu belirterek çocuklara diyetlerine uymaları gerektiğini söyledi.

Vali Necmeddin Kılıç ise sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekerek, Çorum Çölyak Derneği’ne başarılar diledi. Çölyaklıların hayatının zor olduğunu ve diyetlerine uymaları gerektiğini belirten Vali Kılıç, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nü kutladı.

Dernek Başkanı Hacer Kesici, Vali Necmeddin Kılıç ve Milletvekili Ceritoğlu’na Çorum Çölyak Derneği logosunu içeren çini taktim etti. Ayrıca Çölyak Komisyonu’ndaki çalışmalar ve derneğe desteklerinden dolayı Ceritoğlu’na teşekkür belgesi verildi.

Ayrıca derneğe verdikleri katkılardan dolayı İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Barış’a yönetim adına Milletvekili Ceritoğlu tarafından Çorum Çölyak logosunu içeren çiniler taktim edildi. İl Turizm ve Kültür Müdürü Ömer Arslan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kankurdan’ın çinilerini ise Vali Necmeddin Kılıç verdi. Kahvaltı, Dernek Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Azak’ın kızı Berra Zeynep’in okuduğu şiir ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi