FATİH BATTAR

Çorum'un tek termal kaplıcası olan Hamamlıçay Köy Termal Tesisleri yenilenen yüzüyle dört mevsim Çorumlulara hizmet veriyor.

Tarihi 1800'lü yıllara dayanan Roma Hamamı'nın suyundan yararlanılarak 2000 yılında tek havuzla faaliyete geçen tesis, 2 yıl önce el değiştirmesi ile daha modern ve 5 yıldızlı bir tesise dönüştü.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı hastanın sağlıklarına kavuşmak için başvurduğu Hamamlıçay Köy Termal Tesisleri’nin zengin mineralli suları şifa dağıtıyor. İçindeki mineral oranı bakımından Avrupa'da bulunan termallere eş değer olan Hamamlı Çayköyü Kaplıcaları, kansızlık ve yüksek tansiyon başta olmak üzere birçok hastalığa doğal çözümler sunuyor. 2 yıl içinde yapılanma çalışmalarını tamamlayarak 2 açık, 2 kapalı havuz olmak üzere 4 havuzla 7 gün 24 saat vatandaşlara hizmet veren Hamamlıçay Köy Kaplıca Tesisleri, şifa dağıtan modern tesis haline geldi.

Yaz sezonu öncesi kapılarını basın mensuplarına açan Hamamlıçay Köy Termal Tesisleri, modern tesisi, şifalı suları, hamamı, saunası, profesyonel çalışma ekibi, piknik ve mesire alanları ile 5 yıldızlı tesisleri aratmıyor.

HAMAMLIÇAY KÖY KAPLICALARINA 1MİLYON TL’LİK YATIRIM

Tesisi 2015 yılında devraldıklarını ve 2015 yılından bu yana tesise yaklaşık 1 milyon TL’lik bir yatırım yaptıklarını anlatan işletme sahibi Yalçın Demirci, sadece Çorum’a değil bölgeye hizmet verdiklerini söyledi.

Bölgede böyle bir tesis olmadığını aktaran Demirci, tesisin baştan aşağı yenilendiğini ve Çorum ve bölge halkına en iyi hizmeti sunduklarını ifade etti.

ÇORUM’DA İLK HAVUZLU AİLE KABİNİ FAALİYETE GEÇİRİLDİ

Kaderine terk edilmiş olarak devir aldıkları tesise çok ciddi miktarda yatırım yaptıklarını belirten Demirci; “2015 yılında devir aldığımız tesisimize yaklaşık 1 milyon TL’ye yatırım yaptık. Amacımız Çorum ve bölge halkına en iyi hizmeti vermek. Tesis olarak bölgede olmayan bir çok yenilikleri hayata geçirdik. Bunlardan birisi de havuzlu aile kabinidir. Bölgede böyle özellikli bir tesis yok. Havuzlu aile kabinlerimizde sadece aileler girebiliyor. Havuzlu aile kabinemizin özelliği içerisinde mini havuz ve yatak var. Müşterilerimizin her türlü konforu için her şeyi düşündük.” dedi

Tesise yaptıkları yatırımlardan bahseden Demirci; “ Açık ve kapalı havuzlarımızın tüm fayanslarını değiştirdik. Bay-bayan havuzlarına şezlong, şemsiye ve kafeteryalar yaptık. Aile kabinlerimizi yeniledik. Çorum’da tek olan havuzlu aile kabinimizi hizmete sunduk. Sauna ve buhar odamızı hizmete açtık.” dedi

TESİSTE GÜVENLİK VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖN PLANDA

Tesis olarak vatandaşların güvenliğini de ön planda tuttuklarını belirten Demirci, tesisin 24 saat güvenlik kamerası ile izlenebildiğini söyledi. Tesiste ayrıca vatandaşların can güvenliği içinde Cankurtaran olduğunu dile getiren Demirci, kapalı havuzun 1.50 metre, açık havuzun ise 1.70 metre olduğunu ancak vatandaşların can güvenliği için Cankurtaran hizmeti de verdiklerini ifade etti.

Cankurtaran’ın yanı sıra masör, tellak ve 14 kişilik profesyonel ekip ile müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı amaçladıklarını kaydeden Demirci, tesislerinde servis imkanı da bulunduğunu söyledi. Çorum’un her yerinden ücretsiz servis imkanlarının da bulunduğunu belirten Demirci, müşterileri evinden alıp, evine bıraktıklarını söyledi.

Çorum’da günlük havuz suyu değişen tek tesis olduklarını anlatan Demirci, gün içinde havuza sürekli doğal su verdiklerini ifade etti.

DOĞAL SU BİR ÇOK HASTALIĞIN TEDAVİSİNDE ETKİLİ OLUYOR

Hamamlıçay Köy Termal suyunun içerisinde bulunan mineraller sayesinde bir çok hastalığa iyi geldiğini belirten Demirci; “Hamamlıçay Köy kaplıcasında ki neticesinde içermiş olduğu 64 mg/L kalsiyum her türlü romatizmal hastalıklara, cilt hastalıklarına, kemik erimesi sonucu oluşan ağrılara, böbrek, mide, kalp ve damar tıkanıklıkları, yüksek tansiyon, kadın hastalıkları, karaciğer, safra kesesi, bağırsak, böbrek taşlarının düşürülmesi, kronik bronşit üst solunum yolu iltihapları, kronik eklem sertlik ve yapışıklıklarına, eklem dışı romatizmalarda, şişmanlık, her türlü nevralji ve nevritlerin tedavisinde, sinir ağrıları, sinir iltihapları, çocuk felçleri, kırık ve çıkık sonrası tedavi, omurga, kalça ve diz artrozlarının tedavisinde etkili olmaktadır.” diye konuştu

‘KAHVERENGİ TABELA İSTİYORUZ’

Hamamlıçay Köy Termal Tesisleri’nin tarihi 1800'lü yıllara dayanan Roma Hamamı'nın suyundan yararlanılarak, 2000 yılında faaliyete geçtiğini aktaran Demirci, tarihi özelliğinden dolayı Çorum’un giriş ve çıkışlarına Hamamlıçay Köy Termal Tesisleri’nin isminin yazdığı ‘Kahverengi Tabela’ istediklerini belirterek; “Çorum Valiliği ve belediyemizden Kahverengi Tabela talebimiz oldu. Bu talebimizin yerine getirilmesini bekliyoruz ve devletimizin bu tarihi hamama sahip çıkmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tesisin yılın 365 günü açık olduğunun altını çizen Demirci, tüm Çorum halkını yenilenen tarihi Hamamlıçay Köy Tesisleri’ne davet etti.