Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ‘23 Mart Dünya Meteoroloji Günü’ nedeniyle ‘Güneş, Dünya ve Hava’ konulu fotoğraf yarışması düzenlenecek.


Eserler, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün katılacağı tüm sergi ve fuarlarda sergilenerek Meteoroloji bilincinin vatandaşlara aktarılması sağlanacak.


Yarışma, seçici kurul dışında tüm profesyonel ve amatör katılımcılara açık olacak. Yarışmaya her katılımcı en çok 3 adet fotoğraf çalışmasıyla katılabilecek. Fotoğraflar 8 Mart 2019 tarihine kadar Meteoroloji Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına gönderilecek. Bu tarihten sonra gelecek çalışmalar değerlendirmeye alınmayacak. Değerlendirme; Meteoroloji Genel Müdürlüğünce oluşturulacak Seçici Kurul tarafından yapılarak, birinci, ikinci ve üçüncü olan eserler seçilecek. 


Ödül töreni, 23 Mart 2019 tarihinde Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uygun gördüğü yerde yapılacak. Ödül sahibinin ulaşımı ilgili Meteoroloji Müdürlüklerince, bir günlük konaklama ise törenin yapılacağı ilgili Bölge Müdürlüğünce sağlanacak.    
Birinciye plaket ve 3500 TL, ikinciye plaket ve 3000 TL, üçüncüye plaket ve 2500 TL ödül verilecek.


Dereceye girenlerin dışında uygun görülen eser sahipleri; teşvik için mansiyon plaketi ile ödüllendirilebilecek.
Şartnameler, Meteoroloji Genel Müdürlüğü web sitesi www.mgm.gov.tr adresinden, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Bölge Müdürlüklerinden temin edilebilecek. (Haber Merkezi)