RECEP MEBET

Çorum Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu’nun ‘Bahar Konseri’ önceki akşam Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.

‘Şarkılar Seni Söyler’ temasıyla düzenlenen konseri Vali Yardımcısı Coşkun Doğan, Sağlık Müdürü Op. Dr. Ömer Sobacı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Yahya Çoban, bazı daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli izledi.

Sunuculuğunu Fatma Nur Çetin’in üstlendiği programın açış konuşmasını Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan yaptı.

Kültür ve turizm alanında 30’dan fazla proje hazırladıklarını anlatan Ömer Arslan, sanat müziği tutkunlarını bir araya getiren TSM Korosu’nun da bu projelerden biri olduğunu söyledi.

4 yıl gibi bir sürede tamamını hayata geçirmeyi planladıkları projelerle Dünya Kültür Mirası’na ev sahipliği yapan Çorum’u kütür ve sanatta hak ettiği yere taşımayı hedeflediklerini vurgulayan Arslan, sanata verdiği destek nedeniyle Vali Necmeddin Kılıç’a teşekkür etti.

Klasik Türk Müziği’nin anlam ve öneminden bahseden Arslan, “Türk Sanat Müziği’ne 58 yılını veren Bestekar, ud ve kanun üstadı Halil Özçelebi’ye ve O’nun icazetiyle görevi devralan koromuz şefi Selda Erdost’a ve tüm koro üyelerine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

DİNLEYENLERİ MEST ETTİLER

Türk Sanat Müziği Üstadı Halil Özçelebi öncülüğündeki konserde, Şef Selda Erdost yönetiminde sahne alan  Kültür ve Turizm Müdürlüğü TSM Korosu, seslendirdiği şarkılarla dinleyenlerden tam not aldı.

İki bölümden oluşan konserde Sultanıyegâh, Nihavend, Suzidil ve Hicaz makamlarında 25 eser seslendirildi.

Sahne performanslarıyla beğeni toplayan koroda Ebru Erdem, Şirin Çizmeci, Zehra Öztürk, Neslihan Özkan, Ebru Peker, Şermin Ağırcan, Günsel Damatoğlu, Esra Damar, Emel Ayduğan Çınkır, Yıldız Yeter, Ayşe Öge, Nihal Kutsal, Zeki Kaya, Hüseyin Erdost, Burhan Erdem, Sinan Odabaş, Hikmet Şahinbaş, Abdurrahim Kahraman, Mehmet Mazman, Muzaffer Mazman, Mahmut Baydur, Murat Efe, Okay Mert Ateş, Necati Kutsal ve Ömer Turan Çiftçi görev aldı.

Saz heyeti ise Halil Özçelebi (ud), Behiye Özeşer (ud), Elif Özge Maz (ud), Şahin Yalçın (keman), Tülay Demirbaş Şirin (keman), Nurullah Sağlamkaya (ney), Nuri Sezikli (tanbur), Fatih Özçelebi (ritm), Hülya Gökeşme (ritm) ile Ankara Radyosu Sanatçılarından Hüseyin Başcambaz (kemani), Sinan Altınbaş (kanuni) ve Gökhan Yıldır (klarnet)’dan oluştu.

Dinleyenlerin alkışları eşliğinde sona eren konserin ardından Üstad Halil Özçelebi ile Şef Selda Erdost’a Vali Yardımcısı Coşkun Doğan ve Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan tarafından çiçek verildi.

Editör: Haber Merkezi