MURAT ÇETİN
Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Alaca İsmailli Köyü’nde yaşayan engelli kardeşlerin ev talebi ile ilgili açıklama yaptı. 
Yapılan açıklamada, engelli kardeşlerden haberdar olduklarını belirten Kaymakam Kurtyemez, 2014 yılında çatı tamiratının yapıldığını, ancak yeni bina ile ilgili çalışma yapabilmek için kardeşler adına olan hisseli tapunun birleştirilme zorunluluğu bulunduğunu dile getirdi. 
Yapılan açıklamada konu şu şekilde aktarıldı, “Gazetenizin internet sitesinde yer alan engelli kardeşler evlerinin tamir edilmesini istiyor başlıklı haberde bahse konu vatandaşlarımızın ikamet ettiği konutun çatı tamiri İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2014 yılında yaptırılmıştır.
Konutun bulunduğu arsa haberde adı geçen vatandaşlarımız adına ortak hisseli olup şahıslar birbirlerine güvenip tapuyu aralarından birinin üzerine devredemediklerinden dolayı kendilerine vakfımız tarafından ev yapılamamaktadır. 2014 yılından beri şahıslarla defalarca görüşülmüş, bu görüşmelere köy muhtarı ve köy sakinleri de şahitlik etmiş olup tapu devri yaptırılmamaktadır. 
En son 27.09.2018 tarihinde tekrar görüşülmüş ve tapu işlemleri için ihtiyaç olacak paranın vakfımız tarafından karşılanacağı vatandaşlarımıza söylenmiştir. Ancak vatandaşlar yine aralarında anlaşamamış ve tapu devrine razı olmamışlardır. Konu vakfımız tarafından takip edilmekte olup mevzuat çerçevesinde gerekli yardımlar yapılacaktır.”