Bayat ilçesini ziyaret eden Karadeniz Hayvan Hakları Komisyonu Yönetim Kurulu Sekreteri Şeyda Çimen, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ceylan ve Veteriner Hekim Fehmi Kızmaz’la birlikte Kaymakam Oğuzhan Ocak'ı makamında ziyaret ettiler.


Ziyaretin ardından heyet, doğada başıboş gezen eski çöplük mevkiindeki hayvanların yaşam alanlarında incelemelerde bulunarak besleme çalışması yaptılar. Heyet daha sonra Saray Köyü mevkiinde Bayat Belediyesi tarafından oluşturulan köpek barınağında incelemelerde bulundu. Başkan Ekrem Ünlü, çalışmalar hakkında hayvanseverlere bilgiler verdi.
Bayat Belediyesi'nin insan ve çevre sağlığını benimseyerek ilçede sahipsiz ve başıboş gezen köpekler için yapılan hayvan barınağıyla çevre ve hayvan sağlığına önemli bir katkı sağladığını ifade eden Başkan Ünlü, yapılan barınağın sahipsiz hayvanlar için bir umut olduğunu ifade etti.


İlçede başıboş gezen sahipsiz ve terk edilen hayvanlar yıllardır bir sorun haline geldiğini dile getiren Ünlü, "Biz de bu sorunun çözümü noktasında bir barınak yaptırdık. Öncelikle başıboş gezen, sahipsiz ve terk edilen köpekleri personelimizce toplatarak hayvan barınağımıza getiriyoruz. Burada il etapta yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Barınakla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Barınakta köpeklerin aşılanması ve küpe takılması da yapılacak. Zabıta Komiserliğimiz ve Veteriner Hizmetleri, sokak hayvanlarının sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için koruyucu önlemleri alarak, ilçe halkı için sahipsiz hayvanların bir tehlike unsuru olmasının önlenmesi amacıyla çalışmalar yapmaktayız. Hayvanlardan insanlara geçebilecek hastalıkların ortaya çıkmasını engellemek, sokak hayvanlarını kontrol altında tutmak ve bu hayvanların çevrelerine verebilecekleri zararların önüne geçerken aynı zamanda onlarında yaşam haklarına sahip çıkabilmek, çevrelerinden zarar görmelerini engellemek için usulüne uygun insancıl yöntemler (yakalama kafesleri ile yakalama kementi) kullanılarak yakalanan sokak hayvanları barınağına getirilmektedir. İnşallah kısa bir süre içinde Bayat'ta sahipsiz sokak hayvanlarından kurtaracağız ve sahipsiz sokak hayvanlarına da sahip çıkıp onlara barınağımızda daha iyi bakacağız" dedi.