EROL TAŞKAN
Çorum'un yetiştirdiği büyük değerlerden, gazetemiz köşe yazarı Eğitimci-Yazar Abdulkadir Ozulu 81 yaşında vefat etti.

Çorum’un yetiştirdiği ender kişiler arasında ismi yıldız gibi parlayan merhum hocamız Abdulkadir Ozulu, Çorum’da eğitim-kültür alanında dev bir çınar olarak, binlerce öğrencisi ve sevenlerinin gönlünde dev bir çınar olarak ebediyete kadar yaşayacak. 

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Abdulkadir Ozulu hayatını kaybetti.

Ozulu’nun cenazesi dün öğle namazına müteakiben Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Ulu Mezarlık’ta toprağa verildi.

Cenaze törenine Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Agah Karapıçak, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İmam Hatip Camiası başta olmak üzere çok sayıda meslektaşı ve öğrencisi katılırken, sevenlerinden oluşan sayıda vatandaş katıldı.

Çorum’un yaşayan kültür hazinesi olarak, ömrü boyunca eğitim camiasının yolunu aydınlatan Abdulkadir Ozulu hocamız, küçük büyük demeksizin ömrünün son demine kadar herkese gönül kapılarını açık tuttu. Kıyamete kadar dua kapılarını da açık bırakacak devasa bir mirasla ömrünü adadığı şehre ve hemşehrilerine veda etti. 

Mekanın cennet olsun hocam. Seni her daim bir öğretmen, bir ağabey ve bir baba olarak yâd edip, bize bıraktığın mirasın emanetçisi olarak dualarımızdan eksik etmeyeceğiz. 

Hakimiyet, Abdulkadir Ozulu hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diler.

ABDULKADİR OZULU KİMDİR?

Eğitimci - Yazar Abdulkadir Ozulu, 1941 Çorum doğumlu, ilk, orta ve lise öğrenimini Çorum'da yaptı. Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nden mezun oldu. Nevşehir Öğretmen Okulu, Çorum İmam Hatip Lisesi ve Çorum Eğitim Enstitüsünde öğretmen ve yönetici olarak çalıştı. Çorum Anadolu Lisesi ile çorum Anadolu öğretmen lisesinin kurucu müdürlüğünü yaptı. 1993 yılında kendi isteği ile emekli olan Ozulu’nun, Çorum yerel basınında araştırma yazıları ve denemeleri yayılandı. Evli ve iki çocuk babası olan Abdulkadir Ozulu, araştırma ve edebiyat çalışmaları ile Çorum’un kültür hayatını büyük katkılar sundu.