FATİH BATTAR

Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Belediye Başkanı Zeki Gül, yapımı tamamlanan 112 Acil Çağrı Merkez binasında incelemelerde bulundu.

Yapımına 2016 Temmuz ayında başlanan 112 Acil Çağrı Merkezi’nde taşınma işlemleri dün itibariyle başladı. Aselsan tarafından yapılacak teknik altyapı çalışmalarının ardından tam olarak faaliyete başlayacak 112 Acil Çağrı Merkezi’nde 110, 112, 122, 155, 156, 177 gibi acil yardım telefonları tek merkezden yönetilecek.

Türkiye’de sadece 22 ilde 112 Acil Çağrı Merkezi olduğunu belirten AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, yangın, sel, deprem, kaza vb doğal afetlerde ve savaş sırasında bu merkezden anında kontrol edilebileceğini söyledi.

Kaza ve yangında ihbar eden kişilerin bilgilerinin görüntüsünün de öğrenilebileceğini aktaran Ceylan, böylelikle asılsız ihbarların da önüne geçeceklerini kaydetti.

Vali Necmeddin Kılıç ise Türkiye’nin artık dünyanın ileri demokrasi ülkeleri ile yarışır hale geldiğini belirterek, 112 Acil Çağrı Merkezi’ndeki sistemi dünyada çok az sayıda ülkenin kullandığını söyledi.

 GAMER’in da bu binada hizmet vereceğini belirten Kılıç, 15 gün içinde taşınma işlemlerinin tamamlanacağını açıkladı.

Kılıç, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin Aselsan tarafından yapılacak teknik altyapı çalışmalarının ardından tam olarak faaliyete başlayacağını söyledi.