EROL TAŞKAN

Hitit Üniversitesi'nin cami ihtiyacı için yapılan çalışmalar, umut verici noktalara geldi. Yer tahsisi ve proje çalışmasından destek talebi için Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı ziyaret eden AK Parti Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Üniversite Sekreteri Erdal Kanık, Diyanet İşleri Başkanı'ndan destek sözü aldı.

Kuzey Kampüs'te yapımı planlanan 2 bin 500 kişilik kapalı alana sahip, açık alanı ile birlikte 5 binin üzerindeki kapasitesiyle ve Selçuklu Mimari yapısıyla inşa edilecek olan cami, önemli bir ihtiyaca da cevap vermiş olacak.

El ele verildiğinde ortaya çıkan başarıya önemli bir örneklik eden ziyarette, AK Parti Milletvekilleri Hitit Üniversitesi'nin yanında durarak ciddi bir katkının önünü açtı.

Ziyarette toplam kapalı alanı 4 bin 139 metrekare ve toplam 5 bin 370 kişilik kapasiteye sahip olacak şekilde planlanan Hitit Camii'nin projesinin tamamlanarak ihaleye hazır olduğu bilgisini veren Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, camiinin temelinin atılması için de tüm gayretlerin gösterildiğini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Alkan, camiinin yapımı için desteklerini esirgemeyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektör Alkan ziyaret değerlendirmesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınacak desteğin yanı sıra, hayırseverlerin de desteğini beklediklerini ifade ederek, "Eğitimi her yönüyle bütün olarak değerlendiriyoruz. Laboratuvarlarımız da önemli, camilerimiz de önemli. Bu yolda bize katkı veren Sayın Milletvekillerimiz'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Ziyarette açılış töreni için de davet iletilen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hitit Üniversitesi'nin camisi için gerekli desteklerin verileceğini bir kez daha dile getirdi.