MURAT ÇETİN

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakülteleri’ne dekan ataması yapıldı.

Edinilen bilgilere göre Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Emre Güler atanırken, Mühendislik Fakültesi Dekanvekili olarak görev yapan Prof. Dr. Ali Kılıçarslan da asaleten görevlendirildi.

PROF. DR. EMRE GÜLER KİMDİR?

1975 yılında Kırıkkale’de doğdu. Kırıkkale Anadolu Lisesi’nin ilk mezunlarından olan Prof. Dr. Emre Güler, fizik lisansını 1998 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden, Yüksek Lisansını 2002 yılında Kırıkkale Üniversitesi’nden, Doktora derecesini de yine Kırıkkale Üniversitesi’nden 2005 yılında almıştır.

Akademik hayatına 2000 yılında Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü  Katıhal Fiziği Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak başlamış, 2007 yılında Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik  Bölümü’ne Yrd. Doç. Dr. olarak atanmıştır.

2010 yılında üniversitelerarası kuruldan doçentlik ünvanı alan Güler, aynı yıl kısmi destekli YÖK bursu ile Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan UNIVERSITY OF ILLINOIS URBANA-CHAMPAIGN (UIUC) de misafir öğretim üyesi olarak bir yıl çalışmıştır. 2015 yılında Profesör olan Güler, Hitit Üniversitesi’nin kurulmasından bugüne kadar, Bölüm Başkanlığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, BESYO Yönetim Kurulu Üyeliği, Fen Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği gibi birçok kritik idari görevi de yürüten Güler, 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden sonra vekalet ettiği Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’na 07.12.2018 tarihi itibariyle asalaten atanmıştır.

Akademik çalışma konuları, ileri teknolojik malzemeler olan Prof. Dr. Emre Güler’in, uluslararası saygın indeksli dergilerde taranan 40 tan fazla bilimsel makalesi, yine pek çoğuna davetli konuşmacı olarak katıldığı 50’ye yakın uluslararası sözlü bildirisi vardır. Prof. Dr. Emre Güler ileri düzeyde İngilizce, iyi düzeyde de Almanca bilmektedir.

PROF. DR. ALİ KILIÇARSLAN KİMDİR?

Prof. Dr. Ali Kılıçarslan 1964 tarihinde Yozgat Yerköy’de doğdu. 1989 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

1991-1992 yıllarında İklimlendirme-Soğutma alanında Ferris State University’de (ABD) uzmanlık eğitimi aldı. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Anabilim Dalı’nda sırasıyla 1994 ve 2000’de tamamlayarak mezun oldu.

Gazi Üniversitesi’ne 2003 Yılında Yrd. Doç. olarak atandı. 2007 Yılında Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Doçent ve 2012 Yılında da aynı üniversitede Profesör oldu. Termodinamik, Isıtma, Soğutma ve İklimlendirme, Isıl Sistemlerin Enerji ve Ekserji Analizi, Gaz Yakıtlı Darbeli Yanma, Yenilenebilir Enerji Kaynakları alanlarında çalışmaları bulunmaktadır.