Oda ve borsalarda kurumsal kapasitenin artırılması ve üyelere sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla başlatılan "Akreditasyon Sistemi"ne yönelik sertifika töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) gerçekleştirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla gerçekleştirilen törene Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Günser Şirin ve Meclis Başkanı Hasan Demiran   Meclis Başkan Yardımcısı Yasin Biber ve Oda Genel Sekreteri Fatih Arslan katıldı.
13. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni’nde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 21 Oda ve Borsa’nın daha, 5 yıldız kapsamına girmeye hak kazandığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Oda ve borsalar reel sektör için hizmet üreten ve sunan merkezler haline geldiler. Proje üretiyorlar, yurtdışına açılıyorlar, reel sektöre işin hakkını vererek kanaat önderi oluyorlar. İşte 5 yıldızın manası da burada gizli” dedi.

2017 yılı başlarında akredite oda olabilmek için çalışmalarına hız veren Alaca Ticaret ve Sanayi  Odası da, bundan böyle üyelerine daha kaliteli ve etkin hizmet sunabilecek. Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Günser Şirin, “Oda ve Borsalar 103 kriterden bağımsız denetçi kuruluşlarca denetlenerek akreditasyon statüsü kazanabiliyor. 2017 yılında 13. dönem akreditasyon sürecine dahil olmak için yaptığımız kabul edilmiştir.  Odamız, 2018 yılının Ocak  ayında tarafsız ve bağımsız denetim kuruluşu Türk Loydu tarafından gerçekleştirilen denetime kadar çalışmalarını tamamlamış ve denetimden başarıyla geçerek akredite oda olma hakkına sahip olmuştur. Odamıza 5 yıldız statüsü kazandıran Başta Genel Sekreterimize, oda personelimize ve bu süreçte emeği olan tüm organ üyelerimize teşekkür ediyor ve Alacamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi