RECEP MEBET
Arıcılık Malzemeleri ve Arı Ürünleri Sanayicileri Derneği (ARMASAD) tarafından organize edilen ‘5. Türkiye Arıcılık Fuarı’ 22-24 Şubat 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti.

Arıcılık sektörünün kalkınmasına katkı sağlamak, Türk arıcılığının yurt içi ve yurt dışında tanıtımı amacıyla organize edilen fuara yerli ve yabancı çok sayıda kişi katıldı.

Benka Arıcılık’ın ana sponsoru olduğu fuarda kovandan eldivene, petekten körüğe, arı yemliğinden bal süzmeye, arı vitamininden yemine, maskeden sıralma ve sır tarağına kadar pek çok malzeme ve sanayi ürünü görücüye çıktı.

Sektörün önde gelen firmalarının stant açtığı organizasyonla ilgili açıklama yapan ARMASAD Başkanı Mehmet Vahdettin Küçükbenli, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuarın arıcılarla sanayicileri buluşturduğunu söyledi.

Girişin ücretsiz olduğu fuarda arıcılık konulu konferans da düzenlendiğini belirten M. Vahdettin Küçükbenli, sektörün duayen isimlerinden Doç.Dr. Mustafa Necati Muz, Dr. Ali Korkmaz, Halil Bilen ve Kürşat Zeynel Utku’nun konuşmacı olarak yer aldığı programda ‘Bal Arılarında Üreme’, ‘Arılık Yönetimi’, ‘Varroa Mücadelesinde Yenilikler: Arı Kayıpları Bitiyor’ gibi konu başlıklarının ele alındığını kaydetti.
 Fuarın sektörel yeniliklerin tanıtımı ve tecrübe paylaşımı açısından son derece verimli geçtiğini anlatan Küçükbenli, organizasyonda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.