FATİH BATTAR
Arıcılık ekipmanları üzerine üretim yapan Benka Arıcılık 1.000 metrekare olan üretim alanını Çorum Organize Sanayi Sitesi’ne yaptığı yeni yatırımla 5.000 metrekareye çıkartarak sektörün en büyük tesisinde üretimine devam edecek. 

2018 yılında inşasına başlanılan ve müteahhitliğini Uğur Urhan’ın yaptığı fabrika, 2019 yılı içerisinde faaliyete geçecek. Yurtiçi ve yurtdışı fuarlarına katılımıyla uluslararası pazarda sesini duyuran Benka, bugün yaklaşık 30 ülkeye ihracat yaparak Türkiye’de sektörün öncü firmalarından biri olmayı başardı. 


‘HEDEF DÜNYA MARKASI OLMAK’
Hedeflerinin dünya markası olmak olduğunu belirten Benka Arıcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vahdettin Küçükbenli; ‘’Ülkemizin dünya ekonomisinde söz sahibi olabilmesi için dışa bağımlılığı azaltarak, üretimde makineleşmeye gidilerek, üretim kapasiteleri artırılmalı ve markalaşmaya önem verilmelidir. Hedefimiz markamızı Dünya markası haline getirmektir. Bunun bilincinde olarak kısa vadeli dürtüler ile yönlendirilen ekonomik eğilimlere rağmen yatırımlarımıza pes etmeden devam ediyoruz ve yapacağımız Ar-ge çalışmalarımızla ürün çeşitliliğimizi, istihdam sayımızı artırarak üretim faaliyetimize devam edeceğiz.” dedi 

‘DÜNYA PAZARINDA SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ’
Yurtiçi ve yurtdışı fuarlarına katılımıyla uluslararası pazarda söz sahibi olmak istediklerini aktaran Küçükbenli; “Benka, bugün yaklaşık 30 ülkeye ihracat yaparak Türkiye ekonomisine destek olmaktadır. 100’ün üzerinde ürün çeşitliliğimiz ile Arap ülkelerinin tümü başta olmak üzere Avrupa ve komşu ülkelerde distribütörlerimiz aracılığıyla mikro marketlere ve yabancı arıcılara ürünlerimizi ulaştırmaktayız. Önemli olan ihracatı gerçekleştirmek değil, ihracatın sürekliliğini sağlamak. Bunun için sektörün tüm fuarlarını takip etmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki aylarda Bulgaristan , Dubai ve Kanada’da yapılacak olan fuarlarda binlerce katılımcı ile buluşacağız. Bunun yanı sıra başkanlığını yürüttüğüm Arıcılık Malzemeleri ve Arı Ürünleri Sanayicileri Derneği tarafından 5.si düzenlenen Türkiye Arıcılık Fuarında da yabancı katılımcılarla buluşacağız.” ifadelerini kullandı.